Τρομακτικές είναι οι εικόνες από ατύχημα σε αγώνες με ταχύπλοα σε λίμνη στη Νεβάδα των ΗΠΑ, με σκάφος να εκτοξεύεται στον αέρα με ταχύτητα 320χλμ και να πέφτει με δύναμη στο νερό.
Το ατύχημα έγινε όταν οι χειριστές του σκάφους «πάτησαν γκάζι» στην προσπάθειά τους να σπάσουν το ρεκόρ των 331 χλμ./ώρα στον αγώνα Desert Storm Shootout.
Speedboat attempting to break 206 mph record flips dramatically on Lake Havasu, crashing into the water. Both racers from Freedom One Racing sustained minor injuries but are OK. High winds may have contributed to the incident. pic.twitter.com/wJvmKTuk76
— NTC Report (@NTC_Report) April 27, 2025
Σε βίντεο από κάμερα που βρίσκεται μέσα στο σκάφος καταγράφεται πως έζησαν το ατύχημα οι δύο χειριστές του ταχύπλοου που είχαν επιλέξει τα παρατσούλικα Τζον Γούειν και Κλιντ Ίστγουντ.
Στη συγκεκριμένη λίμνη έχουν σημειωθεί 11 δυστυχήματα σε αγώνες από το 1963, με φονικότερο αυτό του 2018 όταν τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.