ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διοικητικοί δικαστές εναντίον της κυβέρνησης

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

dikastirio

 

Καταγγελία των διοικητικών δικαστών κατά της κυβέρνησης έρχεται λίγες ώρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης από τον Άρειο Πάγο για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που μπορεί να δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια, να διατάχθηκε η επαναπρόσληψή τους, αλλά η κυβέρνηση ουδέποτε εφάρμοσε την επίμαχη απόφαση.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών με ανακοίνωσή της: «εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της».

Παράλληλα οι διοικητικοί δικαστές καταγγέλλουν και «κοινωνικό εκβιασμό» από την πλευρά της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργείου Οικονομικών  επικαλούμενοι πρόσφατες διαρροές «σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις».

Το δ.σ. της Ένωσης καλεί την κυβέρνηση να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση «και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές (οι αποφάσεις) είναι αρεστές.»