ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με τον άντρα των ΜΑΤ

ΜΑΤ

Σαρώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία του άντρα των ΜΑΤ με την ειδική επένδυση, τα οποία δεν είναι μέρος της στολής του.

Ο άντρας των ΜΑΤ που απεικονίζεται στη φωτογραφία θα ελεγχθεί πειθαρχικά, ενώ από την αστυνομία τονίζεται πως τα συγκεκριμένα γάντια δεν αποτελούν εξάρτημα της στολής και συνεπώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εν ώρα υπηρεσίας: «Σχετικά με φωτογραφία που μεταδίδεται σε διάφορα ΜΜΕ και εμφανίζει αστυνομικό να φέρει γάντι με μεταλλικές απολήξεις, διευκρινίζεται ότι από την έρευνα που έγινε διακριβώθηκε ότι πρόκειται για γάντι με ελαστικές κοκάλινες απολήξεις, που κυκλοφορεί στο εμπόριο για αναβάτες μοτοσικλετών. Τα συγκεκριμένα γάντια, δεν αποτελούν εξάρτημα στολής και για αυτόν τον λόγο ο αστυνομικός ελέγχεται πειθαρχικά» αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το ειδικό κοκάλινο προστατευτικό βρίσκεται στο ύψος της γροθιάς και μπορεί να γίνει επικίνδυνο για όποιον δεχτεί χτύπημα από κάποιον που φορά το συγκεκριμένο γάντι.

Ελέγχεται αν ο άντρας της φωτογραφίας είναι ο ίδιος με αυτόν που χτύπησε πριν από στο ημέρες στο κεφάλι στην καθαρίστρια του υπουργείου οικονομικών και απεικονίζεται στο βίντεο: