ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποθεώνουν τη νίκη της Ελλάδας

015715421_40100

Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι σχολιαστές του δεύτερου προγράμματος της γερμανικής τηλεόραση ZDF από την εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας και τις απρόσμενες επιθετικές της διαθέσεις, που της χάρισαν τελικά και την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο παλαίμαχος Γερμανός διεθνής τερματοφύλακας Όλιβερ Καν, στάθηκε στο ότι οι Έλληνες παίκτες δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια για την πολυπόθητη πρόκριση μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η Süddeutsche Zeitung συγκρίνει την ελληνική πρόκριση με τις νίκες της ομάδας επί Ότο Ρεχάγκελ. «Αυτό θα πει πραγματικός μινιμαλισμός», παρατηρεί ο σχολιαστής της. «Έφτασαν μόνο δύο γκολ για να εξασφαλίσουν οι Έλληνες την πρόκριση στους «16». Το ότι το τελευταίο γκολ μπήκε στις καθυστερήσεις, θυμίζει στιγμές δόξας των Ελλήνων ηρώων από περασμένες εποχές. Το ότι ο Σαμαράς έμεινε ακέραιος αφού έπεσαν όλοι επάνω του είναι ένα θαύμα του ποδοσφαίρου. Συμπαίκτες, φυσιοθεραπευτές, ο προπονητής, όλη η Ελλάδα με ελληνικές σημαίες ‘έθαψαν’ τον επιθετικό της Σέλτικ’ με αίσθημα θριάμβου. Οι συμπατριώτες του θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί μαζί του γιατί το όνομά του εγγράφεται στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», συμπληρώνει η εφημερίδα.

«O Σαμαράς έριξε τους Ιβοριανούς στην κοιλάδα των δακρύων», τιτλοφορεί το άρθρο του στη διαδικτυακή του σελίδα το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv, μετρώντας τα επιτεύγματα της Εθνικής σε αυτό το Μουντιάλ. «Πρώτα τέρματα, πρώτη νίκη, πρώτη φορά στους «16». Οι μινιμαλιστές του Παγκόσμιου Κυπέλλου από την Ελλάδα, χάρη σε ένα last-minute γκολ, γιόρτασαν την πρώτη τους επιτυχία στη Βραζιλία την τελευταία στιγμή και την πρόκρισή τους στους «16»».

Το περιοδικό der Spiegel στην διαδικτυακή του έκδοση αποδίδει εύσημα στην ελληνική ομάδα για την εντυπωσιακή, όπως τη χαρακτηρίζει, πρόκρισή της. «Το Μουντιάλ απέκτησε την επόμενη έκπληξη: η Ελλάδα νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού και κατάφερε να προκριθεί στη φάση των «16». Θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Κόστα Ρίκα. Μετά από μισή ώρα παιγνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, οι Έλληνες ανέβασαν το ρυθμό τους, πέρασαν στην επίθεση κι αυτό φαίνεται να ξάφνιασε τους Ιβοριανούς».