ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξασφαλίστηκαν 68.000 θέσεις για τους παιδικούς σταθμούς

1_2

 

Βρέθηκε λύση στο ζήτημα χρηματοδότησης των βρεφικών και παιδικών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και των Κέντρων για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Εξασφαλίζονται θέσεις για 68.502 παιδιά για τη σχολική χρονιά 2014-15, όσων δηλαδή είχαν διατεθεί και κατά το προηγούμενο έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από τις 25 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου, σύμφωνα με το κείμενο της προκήρυξης που προδημοσιεύει το ΑΜΠΕ.

Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση και κριτήρια το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, την κατάσταση απασχόλησης, την εργασιακή σχέση και το είδος της απασχόλησης, την ανεργία από τον ΟΑΕΔ και τέλος την οικογενειακή κατάσταση.

Οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 27.000 ευρώ για οικογένειες που έχουν έως δύο παιδιά. Το όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 για κάθε τέκνο από το τρίτο παιδί κι έπειτα, με ανώτατο εισοδηματικό όριο τις 36.000 ευρώ.

Για τη χρηματοδότηση του προγράμματος διασφαλίσθηκαν 160 εκατομμύρια ευρώ, 20 εκατ. λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το 75% της χρηματοδότησης θα προέλθει από κοινοτικούς πόρους, ενώ τα υπόλοιπα 40 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.