ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπόνους μορίων, στους εκπαιδευτικούς των απομακρυσμένων περιοχών.

taxi2

Ο νέος τρόπος υπολογισμού μοριοδότησης ,που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις», προβλέπει διπλάσια μόρια για την περίοδο διδασκαλίας σε σχολικές μονάδες ορεινών περιοχών και της νησιωτικής Ελλάδας για τον διορισμό και τοποθέτηση μονίμων και την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, προς κάλυψη οργανικών θέσεων.

Η εν λόγω υπηρεσία υπολογίζεται στο διπλάσιο και για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης. Στο νομοσχέδιο υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που θα πρέπει να υπηρετήσουν για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί το υπουργείο Παιδείας να δελεάσει μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών ενόψει της νέας σχολικής περιόδου 2014-2015.

Οι λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης θα ρυθμιστούν με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου.