Πρώτη χώρα στη λίστα της huffingtonpost είναι το Εκουαδόρ.
Ακολουθεί η Αίγυπτος. Οι προοπτικές της Moodys είναι αρνητικές. Οι πολιτικές αναταραχές έχουν κάνει επιφυλακτικούς τους επενδυτές και η Moodys υποβάθμισε το χρέος σε Caa1 τον Μάρτιο 2013.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Πακιστάν με τον κατά κεφαλήν εισόδημα να βρίσκεται στα 3.231 δολάρια. το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η είσπραξη των φόρων. Μόνο ένας στους 200 πολίτες είναι περασμένος στα αρχεία του κράτους και υποβάλλει φορολογική δήλωση.
Την επόμενη θέση κατέχει η Βενεζουέλα, της οποίας ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 40,7% το 2013.
Ακολουθεί ένα μικρό κράτος της λατινικής Αμερικής, το Μπελίζ με κατά κεφαλήν εισόδημα στα 8915 δολάρια και το χρέος διαμορφωμένο στο 80,4% του ΑΕΠ.
Στην επόμενη θέση βρίσκεται η Κούβα. Ανάμεσα στις αδυναμίες που αναφέρει η Moodys είναι η περιορισμένη πρόσβαση της χώρας σε εξωτερική χρηματοδότηση, η υψηλή εξάρτηση από εισαγόμενα αγαθά, η έλλειψη διαφάνεια και ο κίνδυνος πολιτικής μετάβασης.
Επόμενη χώρα η Κύπρος! Παρά την τοποθέτησή της στην κατηγορία caa3, η Moodys έχει μια θετική προοπτική για τη χώρα, θεωρώντας πως οι επενδυτές θα την εμπιστευτούν.
Επόμενη στη λίστα η Ελλάδα. Με το χρέος να διαμορφώνεται στο 174,45 του ΑΕΠ το 2014 και το κατά κεφαλήν εισόδημα στα 24574 δολάρια, η εφημερίδα αναφέρει πως στους διεθνείς επενδυτές τα κρατικά ομόλογα έχουν αρχίσει να φαντάζουν ως μια καλή επένδυση. Επισημαίνει ωστόσο πως η χώρα έχει μπροστά της πολλή δουλειά, ενώ τονίζει πως τα ποσοστά ανεργίας είναι επικίνδυνα υψηλά.
Την δέκατη θέση κατέχει η Τζαμάικα.
Και την τελευταία θέση έχει η Ουκρανία