ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μην «ανεβάζετε» φωτογραφίες των παιδιών στο διαδίκτυο προειδοποιεί η αστυνομία. Περιέχει κινδύνους!

fc73c3fde02733d162680f5783212d95_XL

Μπορεί οι γονείς να είναι περήφανοι με τα κατορθώματα των παιδιών τους και ευτυχισμένοι για τις στιγμές, που περνάνε μαζί, αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μοιράζονται αυτά τα στιγμιότυπα, με όλους στο διαδίκτυο. Ελλοχεύουν κίνδυνοι!

Έκκληση προς τους χρήστες των social media απευθύνει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του κυπριακού Αρχηγείου Αστυνομίας, ζητώντας από τους γονείς και όχι μόνο να μην ανεβάζουν φωτογραφίες παιδιών στο Διαδίκτυο. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με βάση τα όσα προκύπτουν από πρόσφατες έρευνες σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, οι παιδόφιλοι είχαν στα αρχεία τους γυμνές φωτογραφίες παιδιών είτε σε παραλίες είτε στο μπάνιο που είχαν ανέβει στο Ιντερνετ.

«Ο κάθε χρήστης του Διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει σχεδόν για πάντα και ο κάθε ένας μπορεί να δει, να αντιγράψει και να φυλάξει τις φωτογραφίες αυτές στα αρχεία του. Η ανάρτηση αυτών των φωτογραφιών στο Διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν αλλοίωση φωτογραφιών και άλλους κίνδυνους γενικότερα», τονίζει το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του κυπριακού Αρχηγείου Αστυνομίας.

«Γίνεται παράκληση όπως ο κάθε ένας να είναι προσεκτικός στην ανάρτηση φωτογραφιών των παιδιών στο Διαδίκτυο», σημειώνει ακόμη.