ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινηματογραφικό «συμβόλαιο θανάτου»- Ζευγάρι στη Βέρροια, ανέθεσε την ανθρωποκτονία του γαμπρού τους, έναντι 2500 ευρώ.

Μια απίστευτη υπόθεση για τα ελληνικά δεδομένα, εξιχνίασε το Τμήμα Ασφαλείας Βέρροιας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα ζευγάρι Ελλήνων, (54χρονος και 53χρονη), ζήτησαν «συμβόλαιο θανάτου» για τον 43χρονο υπήκοο Αλβανίας, γαμπρό τους, αναθέτοντας την ανθρωποκτονία σε 48χρονο, επίσης Έλληνα, έναντι χρηματικής αμοιβής 2500 ευρώ.

Το σχέδιό τους, στο οποίο εμπλέκονταν συνολικά πέντε Έλληνες, αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς τού Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, που χτες και προχτές προχώρησαν στη σύλληψη όλων των εμπλεκομένων.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο, όταν το ανδρόγυνο για προσωπικούς λόγους αποφάσισε να βγάλει από τη μέση τον 43χρονο γαμπρό του, έτσι ανέθεσε στον 48χρονο να τον «εξαφανίσει», δίνοντας του ως αμοιβή 2.500 ευρώ.

Ο 48χρονος, που ανέλαβε την ανθρωποκτονία, στις 2 Αυγούστου μαζί με έναν ακόμη από τους εμπλεκόμενους εντόπισαν τον 43χρονο Αλβανό και αφού ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το θύμα, τον επιβίβασαν σε δικό τους όχημα και έκτοτε αγνοείται. Τα δύο οχήματα εντοπίστηκαν και εξερευνήθηκαν. Τα πειστήρια που περισυλλέγησαν έχουν αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το όχημα των δύο συλληφθέντων κατασχέθηκε.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο 48χρονος, είχε προσπαθήσει να απαγάγει την 30χρονη σύζυγο του 43χρονου Αλβανού, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η σορός του άτυχου άντρα δεν έχει ακόμη βρεθεί κι αναζητείται, αλλά όπως προκύπτει από μαρτυρίες είναι νεκρός.

Ο 48χρονος δράστης, γνωστός στις αρχές, αφού έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονίας, συνεληφθη προχθές μαζί με έναν ακόμη από τους εμπλεκόμενους, για παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι σε έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, ξιφολόγχη με τη θήκη της και δύο φυσίγγια 7,62 mm .

Οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.