ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα με 5 βήματα!!!

kyttaritida-ti-prepei-na-prosexoume

Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι, την κοιλιά, τις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων. Αποδίδεται στην καθιστική ζωή, τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, την ακατάλληλη διατροφή, σε διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος ή σε ορμονικές διαταραχές, στο κάπνισμα, στη συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ.

Τί να κάνετε;

1.Αύξηση της φυσικής δραστηριότητας . Mέσα από την καθημερινή μας ρουτίνα για να βελτιώσετε την εικόνα σας και να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα αυξήστε την σωματική δραστηριότητα και ιδιαίτερα την αεροβική άσκηση. Τριάντα λεπτά, 3-4 φορές την εβδομάδα , περπάτημα , τζόκινγκ ή ποδήλατο θα σας βοηθήσουν πολύ. Στο πρόγραμμα σας βάλτε και τις διατάσεις των μυών. Διεγείρουν την ροή του αίματος, γεγονός το οποίο διευκολύνει την αποβολή των τοξινών που συμμετέχουν στην δημιουργία της κυτταρίτιδας.

2.Να πίνετε άφθονο νερό. Πίνουμε νερό για να λειτουργούν ομαλά το κυκλοφορικό και το λεμφικό σύστημα και να αποβάλλονται οι τοξίνες που παίζουν ρόλο στον σχηματισμό της κυτταρίτιδας .

3.Να αποφεύγετε το αλάτι. Συμβάλλει στην κατακράτηση των υγρών ενώ μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλάτι στο φαγητό σας με μπαχαρικά.

4.Φρούτα και λαχανικά. Να καταναλώνετε 2 – 4 μερίδες φρούτων και 4 – 5 μερίδες λαχανικών ημερησίως καθώς και τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Να αποφεύγετε, σάλτσες , αλλαντικά, τυριά, λουκάνικα,τα τηγανητά τρόφιμα και να περιορίσετε τα λίπη. Ακόμα και στους αδύνατους ανθρώπους, μια διατροφή πλούσια σε λίπη μπορεί να αυξήσει το ποσοστό λίπους του σώματος άρα και τις πιθανότητες σχηματισμού κυτταρίτιδας.

5.Μασάζ. Ιδιαίτερα το λεμφικό μασάζ ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, χάρη στην οποία διασπάται ο λιπώδης ιστός και διευκολύνει την αποβολή των τοξινών.

Σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.