ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απερρίφθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα του Κατσανέβα κατά της Wikipedia για το «όνειδος».

Το Μονομελές Πρωτοδικείο, απέρριψε το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει ο πρώην βουλευτής με το οποία είχε στραφεί κατά του χρήστη της Wikipedia Diu, ζητώντας την διαγραφή αναφοράς στο πρόσωπό του, κρίνοντας πως «Δεν χρήζει δικαστικής προστασίας η προσωπικότητα του Θ. Κατσανέβα» Η επίμαχη αναφορά τον χαρακτήριζε «όνειδος» και σχετιζόταν με την διαθήκη του πεθερού του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ όχι για λόγους τυπικούς, αλλά για λόγους ουσίας, αφού έκρινε ότι τα όσα αναφέρονται στην πρώτη διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου το 1990, η οποία κηρύχθηκε κυρία και δεν προσεβλήθη ποτέ ως πλαστή, δεν άλλαξαν με την δεύτερη επίσης ιδιόχειρη διαθήκη του, με την οποία άφηνε ως μοναδική κληρονόμο του την Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.

Ας δούμε όμως τι έγραφε ακριβώς ο Ανδρέας Παπανδρέου στην πρώτη διαθήκη του.

«Το σημείωμα τούτο να δοθεί στη δημοσιότητα ως τμήμα της διαθήκης μου όταν εκλείψω. Αφορά πρώτο, τον ρόλο του Θόδωρου Κατσανέβα. Από τα συναπτόμενα κείμενα (επιστολή μου προς την Αγγέλα Κοκκόλα με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 1990, Μνημόνιο της Αγγέλας Κοκκόλα καθώς και Μνημόνιο της Κυβέλης Ζωγραφίδη και Εφης Μπαμπέτα, συνάγεται ότι ο Κατσανέβας αποτελεί όνειδος για την οικογένεια Παπανδρέου. Στόχος του να κληρονομήσει πολιτικά την αγωνιστική ιστορία του Γεωργίου Παπανδρέου και του Ανδρέα Παπανδρέου. Κατέλαβε βίαια και παράνομα το γραφείο μου καθώς και τον οικίσκο στο Καστρί, δηλαδή το αρχείο μου, τα προσωπικά μου αντικείμενα και τη βιβλιοθήκη μου».

Στο σκεπτικό του δικαστηρίου, το οποίο προχωρεί σε πλήρη ανάλυση των δύο διαθηκών, αναφέρεται ότι «η μη επανάληψη περιεχομένου της πρώτης διαθήκης στη δεύτερη δε συνεπάγεται την απάλειψή του από την πρώτη»- ενώ αναλύει και το ίδιο το περιεχόμενο του λήμματος αναφέροντας ότι «δεν διαφοροποιείται το περιεχόμενο από τα αναγραφόμενα της διαθήκης».

Το επόμενο «ραντεβού» του Θόδωρου Κατσανέβα με τον… συγγραφέα του λήμματος είναι για τον Ιανουάριο του 2016, οπότε και εκδικάζεται η αγωγή με την οποία ζητά ο Πρόεδρος του κόμματος της Δραχμής ζητά 200.000 ευρώ από τον κ. Λιούρδη.