ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολονυχτία έξω από τον Άρειο Πάγο από τις απολυμένες καθαρίστριες – Σήμερα ο επίλογος στον αγώνα τους

καθαρίστριες-ΥΠΟΙΚ

 

Οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιούν απόψε ολονυχτία έξω από τον Άρειο Πάγο, καλώντας πολίτες, φορείς και συνδικάτα σε συμπαράσταση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των απολυμένων καθαριστριών δεν κρίνεται μόνο η πιθανή επαναπρόσληψή τους, αλλά «το απαράδεκτο μέτρο της διαθεσιμότητας συνολικά στο δημόσιο τομέα». «Έναν ολόκληρο χρόνο βρισκόμαστε στον δρόμο διεκδικώντας να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας«, επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι 595 καθαρίστριες.

«Έναν ολόκληρο χρόνο γνωρίσαμε την πρωτόγνωρη αλληλεγγύη της κοινωνίας. Αυτός ο αγώνας είχε δίπλα του τους άνεργους, τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Ο καθένας και η καθεμία πρόσφερε πολλά.

Αυτός ο αγώνας κατάφερε πολλά. Παρά τους τόνους λάσπης εναντίον μας. Παρά την άγρια καταστολή, που δεχθήκαμε. Αυτός ο αγώνας κέρδισε μια πρωτόδικη απόφαση. Αυτή την απόφαση, που μας δικαιώνει και ορίζει την άμεση επιστροφή στη δουλειά μας, η κυβέρνηση ζητά να αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο.

Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε, ότι η Δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα παραμένει ανεξάρτητη και ισχυρή. Και κυρίως υπερασπίζεται τους αδύναμους. Εμείς σηκώσαμε το γάντι.

Ζητάμε:

  • Την άρση της διαθεσιμότητας
  • Την εφαρμογή της υπ’ αρίθμ. 1584/2014 Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εργατικών Διαφορών), που κρίνει παράνομη τη διαθεσιμότητα και ορίζει την άμεση επιστροφή στις θέσεις εργασίας μας.
  • Διεκδικούμε δουλειά με αξιοπρέπεια για όλους και για όλες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

καθαρίστριες-άρειος-πάγος-0

 

καθαρίστριες-ολονυχτία-02

 

καθαρίστριες-ολονυχτία-03

Πηγή: paraskhnio.gr