ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εντόπισαν καλάσνικοφ, πιστόλι, χειροβομβίδα και σφαίρες σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια.

Αντιτρομοκρατική: Έρευνες για γιάφκα του Μαζιώτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα της αντιτρομοκρατικής μετά από εισαγγελική εντολή προκειμένου να ελέγξει σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό βαρύ οπλισμού Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, με ποια υπόθεση σχετίζονται οι έρευνες.

Πάνοπλοι αστυνομικοί ερευνούν στην Αθήνα συγκεκριμένο οίκημα στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα γύρω από την περιοχή του Κολωνακίου, καθώς η Αντιτρομοκρατική έχει πληροφορίες για την ύπαρξη γιάφκας με βαρύ οπλισμό και δεν αποκλείουν ακόμα και τον εντοπισμό ρουκετών.

Στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα οι έρευνες επικεντρώνεται σε δύο σπίτια, όπου και εκεί υπάρχουν πληροφορίες για βαρύ οπλισμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει βρεθεί βαρύς οπλισμός σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια. Εντόπισαν καλάσνικοφ, πιστόλι, χειροβομβίδα και σφαίρες Το σπίτι ανήκει σε άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συνδέεται με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» – Έρευνες για ομάδα με περιφερειακό ρόλο στο αντάρτικο πόλης, στην οποία εμπλέκονται και ποινικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη έχουν γίνει και τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για την ίδια υπόθεση. Ένας εκ των προσαχθέντων είναι γεννηθείς το 1988, ενώ ένας ακόμα είναι του 1984.

Οι έρευνες στη Θεσσαλονίκη έγιναν σε διαμέρισμα στην πλατεία Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την πλατεία Αριστοτέλους. Το σπίτι που ερευνήθηκε ανήκει σε αντιεξουσιαστή. Σε αυτό δεν βρέθηκαν όπλα, εντοπίστηκαν όμως 50 σφαίρες και διάφοροι πομποί-δέκτες.

Νεώτερες πληροφορίες από τις έρευνες στο κέντρο της Αθήνας κάνουν λόγο για τρεις προσαγωγές. Ένας εκ των προσαχθέντων είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Είναι Αλβανός υπήκοος και φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ληστείας στη Θεσσαλονίκη.