ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε οι νεκροί από την καραμπόλα στην Εγνατία Οδό – Δεν έπιασαν τα φρένα, λέει ο οδηγός

Καραμπόλα στην Εγνατία οδό: Δυο παιδιά ανάμεσα στους σοβαρά τραυματίες – `Δεν έπιασαν τα φρένα` λέει ο οδηγός της νταλίκας που έσπειρε το θάνατο

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, ένας από τους βαριά τραυματίες της φονικής καραμπόλας στην Εγνατία Οδό , που έμενε στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, έχασε τη μάχη για τη ζωή και εξέπνευσε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Δυο παιδιά 1,5 έτους και 6 μηνών έγινε γνωστό πως βρίσκονται ανάμεσα στους σοβαρά τραυματίες.

Ο οδηγός της νταλίκας βρέθηκε λίγη ώρα μετά την πρόσκρουση, σε κατάσταση σοκ, σε κοντινό χωράφι. Κάποιοι είπαν ότι προσπάθησε να διαφύγει, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Συνελήφθη, όπως και ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρείας που έχει αναλάβει τα έργα στο σημείο.

Σε κατάσταση σοκ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας είπε στους αστυνομικούς που τον ανακρίνουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας ότι από τις συνεχόμενες στροφές που προηγήθηκαν, τα φρένα του οχήματός του «ζεστάθηκαν» και όταν πια βγήκε στην ευθεία, δεν «έπιαναν» όσο κι αν προσπαθούσε να φρενάρει.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τα αίτια που πολύνεκρου τροχαίου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κοιμήθηκε ο 39χρονος οδηγός στο τιμόνι και γι’ αυτό να μην πρόλαβε να αντιδράσει.