ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη NASA από ανεξήγητες μυστηριώδεις λάμψεις που κατέγραψαν τα διαστημικά τηλεσκόπια

Το αχανές διάστημα δεν σταματά να μας εκπλήσσει και να αποδεικνύει σχεδόν καθημερινά πως έχει κρυμμένα άπειρα μυστικά που περιμένουν να αποκρυπτογραφηθούν από τον άνθρωπο.

Και ενώ οι αστρονόμοι και οι επιστήμονες επιχειρούν να κατανοήσουν έστω τους βασικούς νόμους του κόσμου μας, τα όσα παρατηρούν με τα σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία όχι μόνο ανατρέπουν τα όσα πίστευαν αλλά τους αφήνουν άφωνους και ανήμπορου να δώσουν εξηγήσεις.

nasa

Το τελευταία τέτοιο παράδειγμα οι εικόνες που κατέγραψαν τα διαστημικά τηλεσκόπια και «αιχμαλώτισαν» παράξενες λάμψεις στην άλλη άκρη του διαστήματος.

Μοιάζουν με πυγολαμπίδες, που πετούν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι ή για τους λάτρεις του αγνώστου και των συνομωσιών , για μια αρμάδα από εξωγήινα διαστημόπλοια που ταξιδεύουν σε μακρινούς γαλαξίες!

Όπως και να έχει οι αστρονόμοι δεν έχουν μια πειστική απάντηση για το τι ακριβώς αποτυπώνουν οι εικόνες αν και έχουν διατυπώσει τις επιστημονικές τους θεωρίες. Υποστηρίζουν ότι πιθανόν να πρόκειται για αστέρια που έχουν ξεφύγει από τους γαλαξίες τους και ταξιδεύουν μακριά από τις διαστημικές γειτονιές τους. Ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν αλλά ποτέ… σε τέτοιο βαθμό.

Η τεράστια πηγή φωτός που ανακαλύφθηκε τώρα δημιουργεί νέο πονοκέφαλο για τους επιστήμονες που προσπαθούν να δώσουν μια πειστική απάντηση για το τι ακριβώς είναι οι μυστηριώδεις λάμψεις που «σχίζουν» το σκοτάδι του σύμπαντος.