ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείνει η πόρτα της Ν.Δ για τον Καρατζαφέρη μετά τις έρευνες για «ύποπτα» εμβάσματα σε offshore

karatzaferis

Η είδηση που έσκασε σαν «βόμβα» για το ενδεχόμενο εμπλοκής του κ.Καρατζαφέρη σε σκάνδαλο εξοπλιστικών απομακρύνει πλέον οριστικά το σενάριο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία.

Οι πληροφορίες για ύπαρξη «ύποπτων» εμβασμάτων σε offshore της Καραϊβικής, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση όσους είχαν ανοίξει ζήτημα επαναπροσέγγισης του αρχηγού του ΛΑ.Ο.Σ με τη Ν.Δ, καθώς παρόλο που δεν μπορεί βεβαίως κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα της έρευνας, υπάρχει ζήτημα σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων.

Υπέρ της επιστροφής Καρατζαφέρη στη Ν.Δ είχαν ταχθεί με δημόσιες δηλώσεις τουςοι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, ενώ αντίθετη άποψη φέρονται να είχαν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Γαλάζια στελέχη τονίζουν πάντως σε κάθε περίπτωση ότι το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει και παραπέμπουν στην ολοκλήρωση της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Καρατζαφέρης έχει καταθέσει ένσταση στο εκλογοδικείο μετά τις ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3% για την είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο και αιτούμενος να δοθεί στο ΛΑΟΣ (το οποίο έλαβε 2,7% κάνοντας ένα εντυπωσιακό come back τον περασμένο Μάιο) μια από τις έδρες της Χρυσής Αυγής.

Εφόσον κέρδιζε την υπόθεση αυτή, θα είχε ένα “χαρτί” προκειμένου να διαπραγματευθεί την επιστροφή του στη Ν.Δ, η οποία είχε συναντήσει ούτως ή άλλως σφοδρές αντιδράσεις από τους καραμανλικούς.

Όλα αυτά όμως “παγώνουν” πλέον, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις off shore και τα εξοπλιστικά.