ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι βόμβες Γκάιτνερ για την ελληνική κρίση και το φαγοπότι με τις γερμανικές μίζες – Η πικρή αλήθεια της χρεοκοπίας

σοιμπλε - γκάιτνερ

Οι αποκαλύψεις που κάνει ο πρώην υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ έρχονται σε μία στιγμή που στην Ελλάδα αποκαλύπτονται οι μίζες για εξοπλιστικά από την Γερμανία και τη Γαλλία ,όπως αυτές που αφορούν τον κ Καρατζαφέρη.

Ο Αμερικανός πρώην υπουργός περιγράφει ότι το 2010 ο Σόιμπλε και οι άλλοι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομίας ήθελαν να «ξυλοφορτώσουν» τους Έλληνες  γιατί όπως έλεγαν «τους είπαν ψέματα».

Και  βεβαίως ο κ. Γκάιτνερ αποκαλύπτει  τις υβριστικές φράσεις σε βάρος των Ελλήνων που εκτόξευαν ο κ. Σόιμπλε και οι άλλοι ευρωπαίοι υπουργοί όπως «Φριχτοί –  Απαίσιοι –  Άσωτοι».

 

Και μάλιστα προεξοφλούσαν την εκδίκησή τους κατά των Ελλήνων με τη φράση «Θα τους συντρίψουμε»

Ο κ. Γκάιτνερ τότε είχε συμβουλέψει ότι μπροστά στους ευρωπαίους η Ελλάδα ήταν μία πυρκαγιά  σε πρώτο όμως στάδιο και αν δεν την μάζευαν θα έπαιρνε διαστάσεις γιατί όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «υπήρχαν πολλά ξερόκλαδα»

Και αυτό έγινε. Ο κ. Σοιμπλε με τη λογική  «θα τους συντρίψουμε» εργάστηκε για να διαλύσει τον ελληνικό λαό.

Όμως οι αποκαλύψεις κυρίως γύρω από τα εξοπλιστικά οδηγούν σε ένα συμπέρασμα.

Η Ελλάδα πλήρωνε επί πολλά χρόνια την αγορά εξοπλιστικών από Γερμανία και Γαλλία σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή που άξιζαν. Δείτε τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και τα ποσά που εμπλέκουν τον  Γιώργο Καρατζαφέρη για να αγοραστούν όπλα από γερμανικά εργοστάσια. Κάπως έτσι έφτασε η κ. Μέρκελ σήμερα να μιλά για γερμανικό οικονομικό θαύμα.

Δείτε τα λαδώματα σε πολιτικούς από τον Μιχαλη Χριστοφοράκο για να αγοραστούν γερμανικά προϊόντα σε διπλάσιες ακόμη και τριπλάσιες τιμές από τις κανονικές

Δείτε το υποβρύχιο που έγερνε και το οποίο διορθώθηκε όπως ήταν λογικό ,αλλά θα μπορούσε να το πληρώσει η χώρα μας πιο φτηνά αφού είχε αυτό το ελάττωμα αρχικά.

Παντού έτσι γίνεται. Ένα προϊόν με ελάττωμα έχει φτηνότερη τιμή.  Όμως η κ. Μέρκελ απαίτησε και πέτυχε να παραλάβει ο κ. Βενιζέλος το υποβρύχιο διορθωμένο αλλά και στην πλήρη τιμή του των 450 εκατ ευρώ.

Αυτούς που ο κ. Σόιμπλε ήθελε να «ξυλοφορτώσει» ήταν οι Έλληνες πολίτες που χρεοκοπήσαμε γιατί πολιτικοί φαύλοι έγιναν πλούσιοι-πάμπλουτοι- με τις γερμανικές μίζες οργιάζοντας με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Συμπέρασμα: Ο κ. Σόιμπλε προφανώς  έγινε έξαλλος όχι γιατί οι Έλληνες του είπαν ψέματα αφού γνώριζε το φαγοπότι που έκαναν στη χώρα μας οι Γερμανοί. Τον έκανε έξαλλο ότι θα σταματούσε το φαγοπότι  και η ισχυρή γερμανική οικονομία δεν θα συνέχιζε να εισπράττει τον πλούτο των Ελλήνων

Πίσω από κάθε αποκάλυψη υπάρχει πάντα η σκληρή πραγματικότητα όπως αυτή που βιώνει σήμερα ο Έλληνας με ευθύνη κυρίως Ελλήνων πολιτικών και ύστερα της παρέας του κ. Σόιμπλε