ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέκα «γαλάζιοι» βουλευτές χτυπούν καμπανάκι «κινδύνου» στην κυβέρνηση και ζητούν την παράταση προστασίας της α’ κατοικίας

Καμπανάκι «κινδύνου» χτυπούν δέκα «γαλάζιοι» βουλευτές, με επικεφαλής τον Γιώργο Βλάχο, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, με την οποία ζητούν την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και για το 2015, υπογραμμίζοντας ότι σε λίγο εκπνέει η προθεσμία που ορίζει o νόμο, κάτι που «δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν από την Κυβέρνηση την κατάθεση μιας νέας νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα παρατείνεται το ισχύον καθεστώς και για το επόμενο έτος.

«Μάλιστα σε μια περίοδο όπου η Κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την προώθηση συγκεκριμένων ρυθμίσεων που θα αφορούν σε όλες τις κατηγορίες δανειοληπτών, κρίνεται αναγκαία η κατάθεση μια νέας νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα παρατείνεται το ισχύον καθεστώς και για το 2015» επισιμαίνουν χαρακτηριστικά.

Την τροπολογία υπογράφουν επίσης οι κύριοι: Χαρακόπουλος, Στυλιανίδης, Τσιάρας, Λυκουρέντζος, Τζαμτζής, Κοντός, Ν. Παναγιωτόπουλος, Αναστασιάδης και Καλογιάννης.