ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδούβελης: Δεν υπάρχει το τελεσίγραφο των 48 ωρών…αλλά δεν γνωρίζουμε και πότε θα έρθει η τρόικα!

xardouvelis2

Κατηγορηματικά αρνήθηκε, ο Γκίκας Χαρδούβελης, πως υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών από την τρόικα για να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα ώστε να γυρίσουν οι δανειστές, μετά τη δίωρη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ωστόσο ότι δεν γνωρίζει και  πότε θα ξανάρθει η τρόικα στην Ελλάδα!

«Κάναμε μια ενδελεχή κουβέντα για όλα. Η διαπραγμάτευση προχωράει» είπε ο κ. Χαρδούβελης σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης.

Ενω για το θλεμα της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στον υφυπουργό του, μετά την γκάφα με τον ΕΝΦΙΑ, ο ίδιος δεν αισθάνεται πως τον άδειασαν. Γι’ αυτό και η απάντησή του σε σχετική ερώτηση ήταν μονολεκτική («όχι») ώστε να μη «σηκώνει» ερμηνείες…

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τις πληροφορίες πως η τρόικα έχει δώσει τελεσίγραφο δυο ημερών στην ελληνική κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα προαπαιτούμενα ώστε να δεχτεί να επιστρέψει. «Δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών», είπε.

Και αφού αρνήθηκε το τελεσίγραφο, αρνήθηκε και το αν γνωρίζει πότε θα γυρίσουν οι δανειστές. «Ακόμα δεν το ξέρουμε» είπε ο Γκίκας Χαρδούβελης και απαντώντας σε άλλη ερώτηση εκτίμησε: «Θα προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις μέσα στο χρονοδιάγραμμα».