ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυστική συνάντηση Σαμαρά – Στουρνάρα στο Μαξίμου για να αρθεί το αδιέξοδο με την τρόικα

samaras-stournaras-oikonomia

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά και την «ανησυχητική» δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ Μ.Ντράγκι ότι δεν χρειάζεται νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συζήτησαν ο πρωθυπουργός και ο διοικητής της ΤτΕ, Γ.Στουρνάρας, σε έκτακτη συνάντησή τους στο Μαξίμου το πρωί της Τρίτης, η οποία επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστική, όπως μετέδωσε ο Real FM.

Ο Α.Σαμαράς ζήτησε από τον Γ.Στουρνάρα να «βάλει πλάτη» χρησιμοποιώντας την εμπειρία και την επιρροή του στους εκπροσώπους των δανειστών, αλλά και να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της ΕΚΤ σχετικά με το χρέος.

Η δήλωση του Μ.Ντράγκι χθες (Δευτέρα) στο Ευρωκοινοβούλιο για το ελληνικό χρέος δημιουργεί νέα δεδομένα, ανατρέποντας τον κυβερνητικό προγραμματισμό και κυρίως στερώντας από την κυβέρνηση το ισχυρό «όπλο» ότι με την πολιτική που ακολουθεί έναντι των δανειστών θα εξασφαλίσει αποτελεσματικές λύσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά, ο κ. Ντράγκι είπε ότι μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους «δεν είναι ούτε αναγκαία, ούτε χρήσιμη».

Βεβαίως η δήλωση αυτή του ενός εκ των τριών δανειστών της Ελλάδας, στέλνει «μήνυμα» και ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ότι θα ζητήσει νέο κούρεμα του χρέους εάν πάρει τη λαϊκή εντολή για να κυβερνήσει τη χώρα.