ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζίφος με Παπανδρέου, στο Σημίτη ποντάρει τώρα ο Βενιζέλος για να σώσει το ΠΑΣΟΚ

papandreoy

Πλήρως αποτυχημένη ήταν η προσπάθεια του Ευ. Βενιζέλου να κερδίσει την στήριξη του Γ.Παπανδρέου στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο δεν φάνηκε διατεθειμένος να σταθεί στο πλευρό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται για επίσημο διαζύγιο από το ιστορικό κόμμα.

Ο Ευ. Βενιζέλος ελπίζει σήμερα να του «βγει» τουλάχιστον το δεύτερο χαρτί που πετά στο τραπέζι του πολιτικού πόκερ όπου παίζεται στο ΠΑΣΟΚ και την μετεξέλιξη του, καθώς θα συναντηθεί στις 11 το πρωί, με τον Κώστα Σημίτη, όπου αναμένεται να του προσφέρει στήριξη στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ για τον Γ.Παπανδρέου

 

Μια «λίστα» διαφωνιών για την πορεία του ΠΑΣΟΚ με στόχο τη «μετάβασή του» στη Δημοκρατική Παράταξη έστειλε και εγγράφως μέσω συνεργατών του ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που έγινε με πρωτοβουλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Το πολλά υποσχόμενο για τη διαμόρφωση ενωτικού κλίματος ραντεβού των κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου αποδείχτηκε… πρόβα διαζυγίου, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο εμφανίστηκε αμετακίνητος στις θέσεις του, αλλά και διά συνεργατών του αμέσως μετά άφησε σαφείς αιχμές για την πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης και της Χαριλάου Τρικούπη.

Για «unfair» του Γιώργου Παπανδρέου μιλούσαν εν συνεχεία αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αν και στενοί συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου απέφευγαν -και όχι τυχαία- να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά. Το γεγονός δε ότι ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνοντας ότι θα στείλει και αναλυτική «λίστα» με το σύνολο των προτάσεών του για «το Κίνημα και την προοπτική του προχωρώντας σε ριζικές αλλαγές», δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι ο πρώην πρωθυπουργός «διαγράφει» το ενδεχόμενο συμβολής του στη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης και ότι αφήνει ανοιχτό το θέμα ένταξής του στα ψηφοδέλτια.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι παρά το τετ α τετ οι κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου παραμένουν επί της ουσίας «δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα» και ότι είναι θέμα χρόνου να καταγραφούν οι κινήσεις που επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη. Εκτός και αν επικρατήσει η λογική του «συμβιβασμού», της χαλαρής συγκατοίκησης…