ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Aν είναι να μην κάνουμε αυτό που λέμε με το Μνημόνιο, καλύτερα να μην γίνουμε κυβέρνηση

sakellaridis

«Aν είναι να μην κάνουμε αυτό που λέμε με το Μνημόνιο, καλύτερα να μην γίνουμε κυβέρνηση» δήλωσε προκαλώντας αίσθηση, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο  Action 24 σε μια δυναμική επανεμφάνιση στην πολιτική σκακιέρα.

Και συμπλήρωσε πως  «δεν είναι θέμα αξιοπιστίας να μην εφαρμόσουμε αντιμνημονιακή πολιτική. Είναι θέμα πολιτικής πραγματικότητας. Δεν είναι θέμα πείσματος. Είναι το ότι αν εφαρμόσουμε και εμείς αυτήν την πολιτική θα βυθιστούμε ακόμη πιο βαθιά και δεν θα έχει κανένα νόημα απολύτως να μιλάμε για έναν διαφορετικό δρόμο. Επομένως, με όποιες συνθήκες, δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μια μνημονιακή πολιτική».

Ωστόσο, σημείωσε ότι «κανένας δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα είναι εύκολα. Δεν λέμε ότι θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά στα πράγματα και με ένα μαγικό ραβδάκι θα διαμορφώσει μια διαφορετική πραγματικότητα».

Κληθείς να απαντήσει τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι θέσεις του δεν γίνουν δεκτές από τους εταίρους, πχ αν θα φύγει από το ευρώ, απάντησε ότι «δεν είναι επιλογή μας να φύγουμε από το ευρώ» και πρόσθεσε: «Δεν χωρά περιθώριο αμφισβήτησης της πιο βασικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ»