ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει την κρίση των πολιτών με ΑλληλοΑπειλές

politiko-systhma

Ο κοινωνικός ιστός έχει πολτοποιηθεί και ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα στη χώρα μας αντιμετωπίζει την κρίση των πολιτών με πολιτικές ΑλληλοΑπειλές.

Η Ν.Δ. δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο να μη γίνουν τώρα εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για την πολιτική του αναγέννηση.

Το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο να μην παρεκκλίνει από τις βασικές πολιτικές του αρχές.

Οι ΑΝΕΛ δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο να είναι ο κρίκος μιας ενδεχόμενης νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

Το Ποτάμι δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού πόλου στο κενό που αφήνουν οι πολιτικές των προηγούμενων ετών.

Ηγετικά στελέχη, αρχηγοί, πρώην αρχηγοί κομμάτων, πρώην πρωθυπουργοί της χώρας είτε παρακολουθούν απόμακροι τις εξελίξεις είτε επιδιώκουν τη διαλύσει των κομμάτων τους προκειμένου μέσα στη λαίλαπα να ξανά-ηγηθούν αυτών.

Οι πολίτες βιώνουν μια κρίση άνευ προηγουμένου έχοντας απέναντι τους ένα πολιτικό σύστημα το οποίο αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ακόμη χειρότερα στην περίπτωση που μπορεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά επιλέγει να καρπωθεί την κατάσταση για να επιβίωση ή να κυριαρχήσει πολιτικά και όχι να δώσει λύσεις.

Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει όλα αυτά – Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, μόλις 5 στους 100 Έλληνες δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι από τη ζωή και τη δουλειά τους, ενώ το 45% των πολιτών δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους πολιτικούς.

Συγκεκριμένα το 45% του συνολικού πληθυσμού δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό σύστημα, ενώ το ποσοστό ανεβαίνει στο 64,1% αν υπολογιστούν και αυτοί που αποδίδουν ελάχιστη εμπιστοσύνη.

Να σημειωθεί ότι οι άνεργοι δηλώνουν σε ποσοστό 50,6% ότι δεν έχουν καθόλου εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, σε ποσοστό 24% ότι δεν έχουν καθόλου εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, και σε ποσοστό 16,6% ότι δεν έχουν καθόλου εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους εργαζόμενους είναι 46,2%, 18,1% και 12,5%.

Ο Αθόρυβος…