ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί απομονώνουν την Ελλάδα δανειστές, Ε.Ε. και πάμπλουτοι επιχειρηματίες; Θέλουν αποσταθεροποίηση;

troika

Εφάρμοσαν την πολιτική τους και δεν τους βγήκε. Ζήτησαν λιτότητα, έφεραν ύφεση και τώρα δεν τους βγαίνει η ανάπτυξη. Ποια ανάπτυξη; Σε απλά μαθηματικά όταν δεν υπάρχουν έσοδα δεν υπάρχουν καταναλωτές.

Σφυροκοπούν την ελληνική κυβέρνηση παρά τα όσα έπραξε, σωστά ή λάθος, σύμφωνα με τα όσα της ζήτησαν. Δανειστές, Ε.Ε. και πάμπλουτοι επιχειρηματίες ενώ πριν από μερικούς μήνες μας φλόμωσαν στα συγχαρητήρια τώρα σφυροκοπούν ανελέητα το δικό τους δημιούργημα.

Παραδείγματα Πρώτο: Ο φίλος κατά τα άλλα κ. Γιούνκερ στα δύσκολα αφήνει να εννοηθεί ότι το πρόβλημα με την τρόικα πρέπει να το λύσουμε εμείς και μάλιστα σύντομα. Επίσης η Ε.Ε. μας στέλνει μήνυμα ανάλογο, σε πολιτικό όμως επίπεδο, λύστε στο πολιτικό σας πρόβλημα. Και τέλος το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι αν δεν πράξουμε τα παραπάνω θα εφαρμόσουν-θα ζητήσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Παράδειγμα Δεύτερο: Πάμπλουτος επιχειρηματίας από την Αμερική σε κρίσιμο χρονικό σημεία για τη Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις, ο ιδρυτής της Paulson & Co. Inc, μεταξύ άλλων έστειλε και αυτός το δικό του μήνυμα:

«Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περαιτέρω στην Ελλάδα. Αλλά χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα. Τα επενδυτικά μας σχεδία βρίσκονται πλέον σε αναμονή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών. Μόλις επιτευχθεί σταθερότητα, θα κλιμακώσουμε τις επενδύσεις μας.»

Παράδειγμα Τρίτο: Είναι περιττό να αναλύσουμε την στάση της τρόικας. Θέλει τα λεφτά της. Ωστόσο λησμονεί τα λάθη της και ακόμη χειρότερα δεν τα αναγνωρίζει. Στο Παρίσι ο διάλογος με τον κ. Χαρδούβελη ήταν χαρακτηριστικός:

«Επί δυο χρόνια κάνετε λανθασμένες εκτιμήσεις. Αν ίσχυαν οι δικοί σας υπολογισμοί, δεν θα έπρεπε να έπρεπε να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτά που λέτε δεν μπορούμε να τα δεχθούμε», τόνισε ο κ. Χαρδούβελης με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ να του απαντάει: «Έχετε αυτή την επιλογη».

Τέλος προσέξτε τα όσα δήλωσε ο κ. Πρωτόπαπας χθες στη εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου στο STAR. Να σημειώσω ότι ο κ. Πρωτόπαπας ήταν στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι:

«Μας ζήτησαν πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων. Χωρίς περιορισμούς. Ανεξέλεγκτες. Φυσικά δεν συμφωνήσαμε.»

Συμπεράσματα: 

Όταν θέλεις λύσεις, επιδιώκεις λύσεις. Ειδικά όταν είσαι μέρος του προβλήματος.

Επομένως τι θέλουν;

Πολιτική αποσταθεροποίηση;

Δεν τους κάνει πλέον ο κ. Σαμαράς;

Να βάλουν στο χέρι τον κ. Τσίπρα;

Τι θέλουν;

Αλήθεια είναι ότι δεν είναι ξεκάθαρο.

Ο Αθόρυβος