ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανικός στην κυβέρνηση – Δύο emails στην Ελλάδα από την τρόικα φέρνουν οικονομική και πολιτική αστάθεια;

troika

Με την πλάτη στον τοίχο η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται από την αδιάλλακτη στάση των δανειστών και της Ε.Ε.

Τα δυο emails που έστειλαν οι δανειστές τινάζουν στον αέρα τη διαπραγμάτευση καθώς οι επιλογές είναι ξεκάθαρες:

1ον Η χώρα πάει σε εκλογές

2ον Η κυβέρνηση θα χρειαστεί να υποχωρήσει και σε άλλα σημεία της διαπραγμάτευσης

3ον Ενδεχόμενος να βρεθεί λύση ( το αισιόδοξο σενάριο ) μέσα από την πίεση

Επίσης να σημειώσουμε σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών μέσα στην ημέρα θα γίνει τηλεδιάσκεψη με την τρόικα.

Οι δανειστές γενικότερα εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τα όσα υποστηρίζει η ελληνική πλευρά και θέλουν διευκρινήσεις.

Σε αναμονή για τις εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Κάποιοι όπως αναφέρουν… ξεσκονίζουν εκλογικά βιβλιάρια.

Ο Αθόρυβος

Πληροφορίες από το πρωί:

Τελικά η τρόικα έστειλε όχι ένα αλλά δυο emails στην Ελλάδα. Το ένα είχε αποδέκτη το υπουργείο Οικονομικών και το άλλο το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νωρίτερα:

Τα ξημερώματα έφτασε σύμφωνα με πληροφορίες το e-mail απάντηση της τρόικας στην κυβέρνηση για το πακέτο των νέων μέτρων που απαιτούν οι δανειστές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τροϊκανοί επιφυλάσσουν νέα ψυχρολουσία στην ελληνική πλευρά, παρά την υπαναχώρηση της ΑΘήνας και τη δέσμευση για ακύρωση ακόμη και της μείωσης στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, τα ποτά και τα τσιγάρα αλλά την αλλαγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Αυτό που ζητούν τώρα οι τροϊκανοί είναι νέες «εξηγήσεις» στα δημοσιονομικά αλλά και πρόσθετες «δεσμεύσεις» καθιστώντας την επίτευξη της συμφωνίας πλέον απίθανη. Χθες βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί παράλογες απαιτήσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένος ακόμη και για ρήξη με τους δανειστές.

Μετά το απαντητικό e-mail που έφτασε στην Αθήνα μέσα στη μαύρη νύχτα, οι πολιτικές εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.