ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε, στη Βουλή, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Αίτημα αναβολής μέχρι να γίνει η συμφωνία με τους δανειστές, ζήτησε ο Καμμένος.

ΒΟΥΛΗ-ΨΗΦΟΣ-ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Υπό τη σκιά των πιέσεων της τρόικας, τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βρει διέξοδο στις διαπραγματεύσεις και το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής,  η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Με την έναρξη όμως της συνεδρίασης κατατέθηκε αίτημα αναβολής της συζήτησης από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένο, έως ότου ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία με τους δανειστές, καθώς όπως υποστήριξε ενδεχόμενη συμφωνία πιθανόν να ανατρέπει τα δεδομένα του προϋπολογισμού, που καλείται να ψηφίσει το Σώμα.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «κατανοητό» το αίτημα του κ. Καμμένου υποστήριξε όμως πως η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να καταθέτει προϋπολογισμό, επαναφέροντας το αίτημα των εκλογών με το καλημέρα της συζήτησης.

«Θεωρούμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να φέρει προϋπολογισμό» είπε ο κ. Λαφαζάνης για να προσθέσει « το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να καθορίσει ημερομηνία άμεσων εκλογών και να μιλήσει ο λαός».