ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάκος: Ψάχνουμε στρατιωτικό να ηγηθεί του κόμματος – Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επικίνδυνος από τα μνημόνιο.

μπαλτάκος

Στρατιωτικό αναζητούν ως ηγέτη στις «Ρίζες» για να… ριζώσουν πολιτικά.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο Νewsit ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.: Πρόθεση μας είναι να ηγηθεί στρατιωτικός. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε και μόνο, εφ’ όσον βέβαια και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες συμφωνήσουν, θα αναλάβω την Προεδρία.

Παράλληλα ο κ. Μπαλτάκος …κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές υποστηρίζοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επικίνδυνος από τα μνημόνιο».

– Εχετε υποστηρίξει ότι το νέο κόμμα θα είναι αντιμνημονιακό. Παρόλα αυτά ο κ. Καπερνάρος που όπως όλα δείχνουν θα συμμετέχει στο νέο εγχείρημα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει για Προέδρο της Δημοκρατίας. Πως συμβαδίζουν αυτά τα δυο δηλαδή από τη μια να είστε αντιμνημονιακοί και από την άλλη να συναινείτε στη συνέχιση αυτής της κυβερνητικής πολιτικής;

Δεν μας απασχολεί μόνο το μνημόνιο. Το μνημόνιο σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επικίνδυνος από τα μνημόνιο. Δεν θέλουμε να είμαστε εμείς που θα φέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Υπογραμμίζει ότι νέο κόμμα θα κινείται στο χώρο της Δεξιάς ενώ δηλώνει ότι πρόκειται να συνεργαστεί μόνο με κεντροδεξιά κόμματα.

Τέλος, ο κ. Μπαλτάκος ασκεί δρειμία κριτική στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «φοβική» τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα. «Πολύ φοβική. Αντί να φοβούνται εκείνοι για την αποτυχία του ¨success story¨ και την συνακόλουθη κατάρρευση του Ευρώ, φοβόμαστε εμείς».