ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και τώρα μολύβι και χαρτί για τους 180 της Προεδρικής εκλογής – Οι εκτιμήσεις σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου

olomeleia

Με μολύβι και χαρτί ολόκληρο το επιτελείο του Μαξίμου εστιάζει την απόλυτη προσοχή του στην καταμέτρηση των βουλευτών που θα συμπληρώσουν τους 180.

Κάθε μέρα που περνά όλο και κάποιος βουλευτής εμφανίζεται και ανοίγει τα χαρτιά του υπέρ της ψήφισης και κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες

Η μεγάλη σε χρόνο και σε ένταση αναφορά του κ. Αλέξη Τσίπρα στην στάση των βουλευτών σε σχέση με την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού ερμηνεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου ως «στάση πανικού». Θεωρούν δηλαδή ότι ο κ. Τσίπρας εκτιμά πως οι 180 είναι έτοιμοι να ψηφίσουν και αυτό προσπαθεί να προβοκάρει.

Από την άλλη πλευρά το Μαξίμου έβγαλε αναστεναγμό ανακούφισης όταν άκουσε στη Βουλή ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου και αυτό γιατί αν εκλεγόταν με τις ψήφους αυτές θα ήταν πολύ δύσκολη η επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση μετά τα όσα έχουν συμβεί .

Βεβαίως υπάρχουν και δύο ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή και έχουν  αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου αλλά αυτό είναι μικρότερο κακό και πιο διαχειρίσιμο για τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο.

Μόλις «δέσουν» οι 180 ο κ. Σαμαράς θα ανάψει το πράσινο φώς στον Πρόεδρο της Βουλής για να ξεκινήσει τη διαδικασία των τριών ψηφοφοριών με πιο κρίσιμη την τρίτη όπου απαιτούνται οι 180 βουλευτές

Από την πλευρά του το επιτελείο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να συγκεντρωθούν οι 180 και ετοιμάζονται για εκλογές.

Ωστόσο το Μαξίμου θεωρεί ότι είναι σε πιο πλεονεκτική θέση αφού έχει μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών από τους οποίους μπορεί να αντλήσει τις ψήφους για τους 180 μέσα στο πνεύμα της εντολής που τους έχει δώσει ο κ. Σαμαράς και η οποία συμπυκνώνεται στη φράση που έχει πει ότι «πάση θυσία να αποφύγουμε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες»