ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι «έδειξε» η ξαφνική συνάντηση Τσίπρα – Προβόπουλου. Οι αιχμές για τον Στουρνάρα.

τσιπρασ προβοπουλοσ

Ένα ξαφνικό, καθώς δεν είχε ανακοινωθεί, τετ α τετ, είχε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, στο γραφείο του κ. Τσίπρα, στη Βουλή.

Να σημειωθεί, ότι δεν έχουν περάσει ούτε 24 ώρες από τις δηλώσεις Στουρνάρα, περί μείωσης της ρευστότητας με ταχύ ρυθμό και κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, λόγω των πολιτικών εξελίξεων και ο αχός που σήκωσαν όλο και αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επιμένει ότι έπραξε βάσει του καθήκοντός του.

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συνάντηση με τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο ο οποίος άμεσα αποδέχθηκε το αίτημα, επιδέχεται πολλών ερμηνειών.

Μια ώρα περίπου κράτησε η συζήτηση των δύο ανδρών και εξερχόμενος ο κ. Προβόπουλος δήλωσε: «Συζητήσαμε για το πώς χειρίστηκε η Τράπεζα της Ελλάδας τα θέματα νομισματικής πολιτικής, χρηματοπιστωτικής πολιτικής, παροχής ρευστότητας, όταν ήμουν εγώ διοικητής. Πώς τα χειρίστηκε και δεν υπήρξαν παρατράγουδα. Ξέρετε, τότε υπήρχαν ακραίες συνθήκες».

Ενώ σημείωσε ότι έγινε μία συνάντηση σε καλό κλίμα. Κληθείς πάντως να απαντήσει για την σφοδρή κριτική που έχει δεχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε χαρακτηριστικά: «δεν παίξαμε και μπουνιές με τον κ. Τσίπρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ήθελε επίσης να ενημερωθεί εάν η ρευστή πολιτική συγκυρία θα έχει συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα και εάν υπάρχει περίπτωση και υπό ποιές συνθήκες να προκύψει ένα πιστωτικό γεγονός ειδικά στην περίπτωση των πιθανών πρόωρων εκλογών.

Οι δημοσιογράφοι «πολιόρκησαν» για αρκετή ώρα τον κ. Προβόπουλο για να σχολιάσει την παρέμβαση του κ. Στουρνάρα, αν και δεν θέλησε να απαντήσει, ωστόσο ερωτώμενος εάν ο ίδιος θα προχωρούσε σε ανάλογες δηλώσεις, είπε με νόημα: «Δεν θα μιλήσω για το τι θα έκανα εγώ, γιατί είναι θεωρητικό. Δείτε πως αντέδρασα στο παρελθόν».