3 top δεξιά

Η προεδρική εκλογή όμηρος της Χρυσής Αυγής! Το σενάριο εφιάλτης του τρίτου γύρου

boyli

 

Σε συναγερμό βρίσκονται τα επιτελεία των κομμάτων, που επεξεργάζονται τις πληροφορίες που θέλουν την Χρυσή Αυγή να ετοιμάζει να αντεπιτεθεί στην τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, βάζοντας «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με το σενάριο που κυκλοφορεί ευρύτατα τις τελευταίες ώρες, η Χρυσή Αυγή σκοπεύει να δώσει ηχηρό παρών στις 29 Δεκέμβρη μέσα στο Κοινοβούλιο, κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήδη έχουν γίνει σχέδια, προκειμένου να μην αφήσουν κανένα περιθώρειο στους χρυσαυγίτες να βάλουν “βόμβα” στη διαδικασία, αποκλείοντας το ενδεχόμενο παράτασης του βίου της κυβέρνησης με την ψήφο των εθνικιστών.

Η σιωπηρή στάση των προφυλακισμένων στις δύο πρώτες ψηφοφορίες έχει προκαλέσει έκπληξη και έντονες συζητήσεις, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν έκτροπα. Ακόμη και όταν οι βουλευτές Μπούκουρας και Αλεξόπουλος που προέρχονται από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής ψήφισαν υπέρ του Σ. Δήμα από μέρους των υπολοίπων δεν υπήρξαν σημαντικές αντιδράσεις.

Όλα αυτά κάνουν τους περισσότερους να πιστεύουν ότι υπάρχει ένα κρυφό σχέδιο, που θα εκδηλωθεί την τελευταία στιγμή.

Η Χρυσή Αυγή διαθέτει 16 βουλευτές. Με τις ψήφους των βουλευτών του εθνικιστικού κόμματος μπορεί να επηρεαστούν οι εξελίξεις. Μια αλλαγή στάσης και ψήφιση την επιλογής Δήμα από μέρους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα οδηγήσει σε εκλογή Προέδρου, κάτι που πολλοί απεύχονται.

Αποχή από την πρώτη ανάγνωση

Υπάρχει όμως ένας ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος, που προκαλεί ανησυχία και σε ορισμένους ακόμη και τρόμο! Ένα οργανωμένο σχέδιο που μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό οι χρυσαυγίτες κατά την κρίσιμη ψηφοφορία της 29ης θα απέχουν από την πρώτη ανάγνωση των ονομάτων, θα μπουν στην αίθουσα κατά τη δεύτερη ανάγνωση και την εκφώνηση των ονομάτων των απόντων έτσι ώστε καθώς θα έχει διαμορφωθεί το αποτέλεσμα βάσει των ψήφων των υπολοίπων να στρέψουν πάνω τους τα φώτα όλου του πλανήτη.

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι θα συμβεί στην περίπτωση που κατά την πρώτη ανάγνωση των ονομάτων, όταν εκφωνούνται τα ονόματα των βουλευτών επικρατείας ο Χρήστος Παππάς ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα.

Ο Χρήστος Παππάς ψηφίζει νωρίτερα από τον κ. Λυκούδη και πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές που στηρίζουν την υποψηφιότητα Δήμα, εάν ψηφίσει ο χρυσαυγίτης βουλευτής υπέρ του Σ. Δήμα ίσως προκαλέσει την αντίδραση των κεντροαριστερών βουλευτών και να τους οδηγήσει σε αποχή ή στην καταψήφιση της υποψηφιότητας Δήμα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ούτε να το συζητάμε»

Στο επιτελείο της ΝΔ έχουν επεξεργαστεί το δικό τους σενάριο για να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι βουλευτές που ψηφίζουν τελευταίοι, οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Δήμα αν εκδηλωθεί τέτοια πρόθεση από την Χρυσή Αυγή.

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, «εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή προέδρου με την ψήφο της Χρυσής Αυγής. Θα φωνάξω παρών, εγώ και πολλοί άλλοι βουλευτές της ΝΔ.»

Μαρκογιαννάκης: Δεν θα αποδεχθούμε την ψήφο της ΧΑ

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο MEGA, απάντησε στο ερώτημα τι θα κάνει η ΝΔ αν η ΧΑ ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας και απάντησε ότι «η εκλογή θα είναι ως μη γεννώμενη»! Ο κ. Μαρκογιαννάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί την παράταση του βίου της με την ψήφο των χρυσαυγιτών βουλευτών.