ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Όσοι ψηφίσουν παρών, θα τους θυμάται η ιστορία – Θα κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος.

Με συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, η οποία μεταδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χωρίς να ανακοινώσει κάποια κίνηση- έκπληξη ή την ανάληψη κάποιας πρωτοβουλίας, έθεσε με δραματικούς τόνους, προ των ευθυνών του κάθε έναν βουλευτή, για τις συνέπειες, που θα έχει στη χώρα, η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο.

«Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό» τονίζει ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του και προειδοποιεί: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν παρών θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία». 

«Άρνηση εκλογής Προέδρου στην τρίτη εκλογή σημαίνει ταύτιση με το δίδυμο Τσίπρα Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα». 

«Ο λαός δεν θέλει εκλογές» επισημαίνει ο κ. Σαμαράς και συμπληρώνει: «Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές», καθώς αυτές εγκυμονούν θανάσιμους κινδύνους για τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για “ανόητα νταηλίκια” που μπορεί να μας φέρουν σε σύγκρουση με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους και σημείωσε με νόημα πως "φτύσαμε αίμα για να μείνει η χώρα όρθια". 

Όσοι επιθυμούν πρόωρες εκλογές που εγκυμονούν κινδύνους είτε είναι ανόητοι είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Επανέλαβε την πρόταση που είχε κάνει στο διάγγελμά του, έτσι ώστε να εκλεγεί συναινετικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να διευρυνθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός με βουλευτές που τάσσονται υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και να διεξαχθούν εθνικές εκλογές στο τέλος του 2015. 

Ο Αντώνης Σαμαράς για άλλη μία φορά έκανε έκκληση σε όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης και σημείωσε πως εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε το Σύνταγμα δεν πρόκειται να αλλάξει για τουλάχιστον 7 χρόνια, κάτι που σημαίνει πως δεν θα αλλάξει και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. 

Σημείωσε πως δέχθηκε τις προτάσεις των βουλευτών, αλλά επισήμανε πως δεν μπορεί να προχωρήσει στην αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης, κάτι που σημαίνει πως δεν δέχεται ούτε την αλλαγή πρωθυπουργού είτε τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού. 

Για τις καταγγελίες περί χρηματισμού ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για όλο αυτό το κλίμα περί κουμπαράδων, ενώ αναφέρθηκε τόσο στην κα Ξουλίδου και τις καταγγελίες από το Facebook όσο και στον Παύλο Χαϊκάλη, λέγοντας πως κατήγγειλαν την κυβέρνηση γιατί "ένας δικός τους άνθρωπος των ΑΝ.ΕΛ πήγαν να δωροδοκήσουν έναν δικό τους βουλευτή". 

Αναφέρθηκε επίσης και στον κ. Παραστατίδη και τον Βουδούρη για τις καταγγελίες τους, λέγοντας πως ορθά έπραξε ο Μανώλης Γλέζος που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην τους δεχθούν στους κόλπους του κόμματος, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως ασπάστηκε αμέσως τις καταγγελίες του Χαϊκάλη. 

Μίλησε για σκευωρία και δηλητηρίαση του κλίματος της προεδρικής εκλογής "μόνο και μόνο για να σύρουν τη χώρα σε εκλογές.

Για τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Ξεκαθάρισε πως ήδη η Χρυσή Αυγή έχει σημειώσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής και κάλεσε πως σε μία τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να ψηφίσουν υπέρ όλοι οι υπόλοιποι για να μην γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων οι χρυσαυγίτες. Μάλιστα, είπε πως μέχρι τώρα οι αρνητικές ψήφοι της Χρυσής Αυγής συντάσσονται με τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν το έχει σχολιάσει κανείς. 

"Οι δικοί μας οι ανεύθυνοι δηλώνουν πως θα χορέψουν τις αγορές στο ταψί" είπε για το ΣΥΡΙΖΑ, και σημείωσε πως όσο περισσότερο οι αγορές ακούν το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο φρίττουν. Μάλιστα, οπως τόνισε, ¨"αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός πιστωτικού γεγονότος". 

Υποστήριξε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονομερείς ενέργειες που οδηγούν είτε πίσω στη χρεοκοπία είτε σε νέα μνημόνια, ενώ σε περίπτωση εκλογών εξέφρασε τη σιγουριά πως εάν γίνουν τότε η Νέα Δημοκρατία θα κέρδιζε, ενώ αναφέρθηκε και στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το προβάδισμα να μειώνεται. Σημείωσε πως αν και τον "βολεύουν" εκλογές δεν τις θέλει και δεν μπορεί η χώρα να επιστρέψει σε φουρτουνιασμένες θάλασσες από ένα καπρίτσιο του Αλέξη Τσίπρα. 

Εάν ήθελε να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ψήφιζε Πρόεδρο της Δημοκρατίας “και με τα δύο χέρια” έτσι ώστε να βγει η χώρα από το Μνημόνιο.