ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Οι «σίγουροι» και οι… αποχωρήσεις

Αν και στη Νέα Δημοκρατία επισήμως συντάσσονται με την στάση του πρωθυπουργού,  ανεπισήμως… φαίνεται πως ετοιμάζονται και εκείνοι όπως και σε κάθε κομματικό στρατόπεδο για πρόωρες εκλογές. 

Η συγκρότηση ψηφοδελτίων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και ήδη υπάρχει μια σχετική εικόνα με τις μετακινήσεις, τις αποχωρήσεις και τις σίγουρες υποψηφιότητες στη Νέα Δημοκρατία. 

Β΄ Αθηνών

Ο πρώτος που δημοσιοποίησε την απόφασή του να μετακομίσει από την Κέρκυρα στην πολυπληθή Β΄ Αθηνών ήταν ο Ν. Δένδιας και, μαζί του, ο κ. Γ. Μιχελάκης. 

Από τους «δυνατούς» παίκτες στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι οι Κυρ. Μητσοτάκης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Κ. Χατζηδάκης, Αδ. Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο Αργ. Ντινόπουλος, η Σοφία Βούλτεψη. Μάχη θα δώσουν οι Γερ. Γιακουμάτος, Κατερίνα Παπακώστα και Παν. Παναγιωτόπουλος. Στην ίδια περιφέρεια θα πολιτευθούν και ο Γ. Κουμουτσάκος και η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενώ εκτός λίστας θα είναι ο κ. Ευάγγ. Αντώναρος.

Α΄ Αθηνών

Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη τα βαριά χαρτιά στην Α΄ Αθηνών. Την μάχη της πρωτεύουσας θα δώσει  η κ. Φωτεινή Πιπιλή, αλλά και οι Νικ. Κακλαμάνης και Θαν. Πλεύρης.

Αντιθέτως, όπως όλα δείχνουν, για πρώτη φορά μετά το 1996 δεν θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο το όνομα του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και θα αφιερωθεί στο πανεπιστήμιο.

Την ίδια ώρα, ο Νότης Μηταράκης μετακινείται στη Χίο, ενώ  από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στον προεκλογικό στίβο της Λέσβου θα μετακινηθεί στις εκλογές ο Χαρ. Αθανασίου.

Θεσσαλονίκη

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα δώσουν τη μάχη της εκλογής οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη και πιθανότατα και ο κ. Γ. Ιωαννίδης.

 Στη μάχη θα μπει μάλλον και ο γ.γ. του υπ. Εργασίας Π. Κοκκόρης και ο γ.γ. του Δημοσίων Εργων Στρ. Σιμόπουλος.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης υποψήφιοι θα είναι εκ νέου ο πρώην υπουργός Θ. Καράογλου και ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, ενώ στη μάχη ο κ. Δημ. Βαρτζόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την εκλογή της και η κ. Πόπη Καλαϊτζή.

Περιφέρεια

Οσον αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο πρώην γ.γ. Επικοινωνίας Α. Κατσανιώτης και στην Αρκαδία ο πρώην γ.γ. Ενημέρωσης Γ. Παναγιωτόπουλος, με τον κ. Ανδρ. Λυκουρέντζο να αποτελεί το «ισχυρό» όνομα.

Επίσης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης θα είναι υποψήφιος στον Εβρο, ενώ ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα πολιτισμού Δημ. Δαββέτας στην Κέρκυρα.

Στις Σέρρες θα διεκδικήσει την εκλογή του ο υιός του κ. Αχ. Καραμανλή, Κώστας, ενώ στα Τρίκαλα θα κατέβει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Αθ. Λιούτας, αλλά και ο κ. Ευθ. Ρεντζιάς.