slider

Γιώργος Δούλης, ο Ελληνας νεκρός στο Norman Atlantic – Στους 165 οι διασωθέντες – Επιχειρείται ρυμούλκηση

Ο νεκρός άνδρας που ανασύρθηκε απο το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic είναι Ελληνας υπήκοος, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο αφού εγκλωβίστηκε στη γλίστρα διάσωσης επιβατών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, πρόκειται για τον Γεώργιο Δούλη, ενώ σώα μεταφέρθηκε στο Πρίντεζι η συζυγός του Θεοδώρα που επίσης είχε εγκλωβιστεί στη γλίστρα.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, οι δύο τραυματίες είναι ένας επιβάτης και ένας στρατιώτης που φέρονται να τραυματίστηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσης.

Πριν από λίγο, ιταλικό ρυμουλκό «έδεσε» στο πλοίο. Ειδηση που αν επιβεβαιωθεί θα διευκολύνει την επιχείρηση, με ρυμούλκηση του πλοίου προς τις αλβανικές ακτές στον Αυλώνα ή στο Δυράχειο. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, οι αλβανικές αρχές δηλώνουν έτοιμες να ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε αίτημα προκειμένου να βοηθήσουν στη διαχείριση της κρίσης. Το πλοίο φέρεται να έχει παρασυρθεί 15-20 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αυλώνα. Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιταλικές αρχές θέλουν το σκάφος να ρυμουλκυθεί στο Πρίντεζι.

Η επιχείρηση επισπέυδεται, με στόχο ει δυνατόν να ολοκληρωθεί η διακομιδή όσο περισσότερων επιβατών πριν πέσει η νύχτα. Ετσι αποφασίστηκε κάθε ελικόπτερο να παραλαμβάνει έξι και όχι δύο άτομα ανά πτήση. Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλοίο του ιταλικού πολεμικού πλοίου με ελικοδρόμιο μεταβαίνει στην περιοχή. Οι αρχές ελπίζουν ότι έτσι θα επισπευσθεί η επιχείρηση διάσωσης καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα απογείωσης και προσγείωσης πολλών ελικοπτέρων.