ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εμφύλιος» στο Μαξίμου. Στα μαχαίρια Δ.Σταμάτης – Χ.Λαζαρίδης για την αποτυχία εκλογής Προέδρου

Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται αν είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος, τόσο από το γεγονός πως παρασύρθηκε από τους συνεργάτες τους που του μετέφεραν μια διαφορετική εικόνα για τις ισορροπίες στη βουλή, όσο και για την εμφάνισή του στη ΝΕΡΙΤ που δεν έδωσε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έμπιστοι συνεργάτες του πρωθυπουργού, Δημήτρης Σταμάτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης, έχουν βγάλει «μαχαίρια», με αφορμή τις ευθύνες για τις επιλογές που οδήγησαν στην σημερινή πολιτική συγκυρία.

Η συνέντευξη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ, ήταν έμπνευσης του υπουργού Επικρατείας, μετά από επεισοδιακές συσκέψεις στο γραφείο του Σαμαρά, όπου υπήρξαν έντονες διαφωνίες από την πλευρά του κ. Σταμάτη.

Ο κ. Λαζαρίδης φέρεται να επιμένει στο σενάριο της λεγόμενης «αριστερής παρένθεσης», θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για θετική εξέλιξη στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Σταμάτης, επέμεινε ότι υπήρχαν περιθώρια για αναζήτηση «πρόθυμων βουλευτών», που θα έδιναν την πολυπόθητη πλειοψηφία. Φλερται μάλιστα να είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον πρωθυπουργό λέγοντας με σιγουριά « θα μαζέψουμε τους 180»!

Ο κ. Σταμάτης είχε συγκροτήσει «ομάδα κρούσης», κάνοντας τις σχετικές επαφές με βουλευτές των ΑΝΕΛ και Ανεξάρτητους, χωρίς ωστόσο να έχει αποτέλεσμα. Στην ομάδα είχαν ενταχθεί ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Μπούρας, ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κώστας Μαρκόπουλος, που είχε φύγει από τους ΑΝΕΛ και επανήλθε στη ΝΔ, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλατζής.

Τα αποτελέσματα όμως ήταν πενιχρά, παρότι επικοινωνιακά διοχέτευαν την πληροφορία ότι ήταν θέμα χρόνου η συγκέντρωση των 180 ψήφων!