ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γη και ύδωρ» δίνει το ΠΑΣΟΚ στον Γ.Παπανδρέου για να μην κάνει δικό του κόμμα!

…έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για συνδιοίκηση του κόμματος από Βενιζέλο και Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός είπε οτι υπάρχει πρωτοβουλία σε εξέλιξη για την διάσωση του ΠΑΣΟΚ από την διάσπαση.

Συγκεκριμένα η πρόταση εμπεριέχει συγκεκριμένες λύσεις που περιλαμβάνουν συμμετοχή και συναπόφαση των δύο πολιτικών ανδρών για την πορεία του κόμματος, κατ’ αρχάς για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, στα οποία θα συμμετέχουν πρόσωπα που θα προταθούν και από τις δύο πλευρές.

Προσωπική δέσμευση για συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου σε διακεκριμένη θέση στα ψηφοδέλτια, ενδεχομένως στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα προκύψει, μετά τις εκλογές, θα αποφασίσει ποιος από τους δύο θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις, κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης, ακολουθώντας τις θέσεις και τις δεσμεύσεις που θα έχουν συμφωνηθεί εκ των προτέρων, για την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προτείνουν την οργάνωση Συνεδρίου του κόμματος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διεργασιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, στο οποίο θα επιλεγεί και ο νέος πρόεδρος του κόμματος, με διαδικασίες που θα συμφωνηθούν εκ των προτέρων.

Παράλληλα καλούν τον Γιώργο Παπανδρέου να μην ανακοινώσει τον σχηματισμό του νέου κόμματος, μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή αντίδραση στη νέα πρωτοβουλία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, φαίνεται ότι οι προτάσεις αυτές απορρίπτονται με το επιχείρημα ότι δεν έχουν τα χαρακτηριστικά που θα διασφάλιζαν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, σε μια κρίσιμη περίοδο για το κόμμα και την πορεία προς τις εκλογές.