ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης – Αγωνία για τους 9 Έλληνες αγνοούμενους του Norman Atlantic – Βίντεο

Παρά τις συνεχείς έρευνες από ιταλικά και ελληνικά εναέρια και πλωτά μέσα υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον 18 άνθρωποι τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί, ανάμεσα στους οποίους και εννέα Έλληνες.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Λιμενικού οι εννέα αγνοούμενοι είναι οι:

ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 
ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 
ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

ΧΘΕΣ: Συγκλονιστικές στιγμές στο Ελ. Βενιζέλος με τους Έλληνες που σώθηκαν από θαύμα – Βίντεο 

Πνίγηκαν στις αγκαλιές των συγγενών τους οι 107 Έλληνες που επέστρεψαν από την κόλαση του Norman Atlantic στο Ελ. Βενιζέλος παραμονή πρωτοχρονιάς. Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές καθώς ο εφιάλτης που έζησαν τελείωσε και έβλεπαν ξανά τους αγαπημένους τους.

Στο αεροδρόμιο εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς συγγενείς και φίλοι είχαν συγκεντρωθεί για να υποδεχθούνς τους δικούς τους ανθρώπους. Αυτό που τόνιζαν οι διασωθέντες είναι ότι υπήρχε κακός συντονισμός από πλευράς του πληρώματος του μοιραίου πλοίου, αλλά και ότι δεν έφταναν οι καμπίνες για όλους.

Στη συνέχεια η Aegean με δικές της πτήσης, το κόστος των οποίων αναλαμβάνει ολοκληρωτικά, θα προωθήσει στον ακριβή τους προορισμό τους όλους τους διασωθέντες του Norman Atlantic. Ήδη για την πτήση προς Θεσσαλονίκη επιστρατεύτηκε μεγαλύτερο αεροπλάνο, ώστε να επιβιβαστούν και 25 από τους διασωθέντες με προορισμό την συμπρωτεύουσα.