ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλημμύρισαν τα Χανιά – Εικόνες αποκάλυψης και χάος στους δρόμους

Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκονται για δεύτερη ημέρα τα Χανιά που υποδέχτηκαν το νέο έτος με πλημμύρες, αποκλεισμούς δρόμων ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η συνδρομή των πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό τους.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα βύθισαν στο σκοτάδι αρκετές περιοχές όπως το Ακρωτήρι, ο Σταλός, ο Πλατανιάς και τα Λιβάδεια που παρέμειναν για αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα και στην υδροδότηση και οι κάτοικοι να μείνουν χωρίς νερό και ρεύμα την πρώτη ημέρα του έτους. Με το πρώτο φως της ημέρας οι βλάβες αποκαθίσταται σταδιακά από συνεργεία της ΔΕΗ και η ΔΕΥΑΧ είναι σε θέση να υδροδοτήσει και πάλι τις περιοχές.

Τα σημαντικότερα προβλήματα για τους οδηγούς καταγράφηκαν στην Αγ. Μαρίνα, στην εθνική οδό, στο δρόμο από Χανιά προς Κίσαμο ενώ ακόμη και μέσα στην πόλη των Χανίων οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους. Ο δρόμος από τον Κόμβο του Βαμβακόπουλου προς Μουρνιές παραμένει κλειστός και δυνάμεις της τροχαίας δίνουν οδηγίες στους οδηγούς για την εκτροπή της κυκλοφορίας. Από εχθές άλλωστε σε ορεινά των Χανίων η κυκλοφορία διεκόπη ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Ν. Χανίων βρίσκονταν σε επιφυλακή λόγω διαρκών κατολισθήσεων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου.


 

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν κυρίως σήμερα σε όλο το Νομό σε συνδυασμό με την βροχή έχουν προκαλέσει νέα προβλήματα καθώς ολόκληρα δέντρα έχουν ξεριζωθεί από την μανία των ανέμων.Στη οδό Σελίνου δέντρο που ξεριζώθηκε από την ανεμοθύελλα πλάκωσε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα.

Πηγή: flashnews.gr