ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στο ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει ο Τόλιος στη στάση πληρωμών – Γερμανικό δημοσίευμα του απαντάει… και τι έγινε

Τι είπε εκ νέου στα Παραπολιτικά: 

Επανέλαβε όπως περιγράφεται στην ευρωεκλογική διακήρυξη του κόμματος: "Η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί για μια ικανή περίοδο, η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων".
Μάλιστα ο ίδιος προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω για το τι θα πρέπει να κάνει τυχόν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση σύγκρουσης με τους δανειστές.
«Η Ελλάδα θα βγάλει έντοκα γραμμάτια που θα τα πληρώσουν οι Έλληνες καταθέτες όχι υποχρεωτικά», τόνισε. 

Στην επίθεση η Ν.Δ.: 

Στη Ν.Δ. όπως είναι λογικό τρίβουν τα χέρια τους καθώς οι δηλώσεις του είναι βούτυρο στην προεκλογική τους επιχειρηματολογία. Ο Αντώνης Σαμαράς την πρώτη φορά άρπαξε την ευκαιρία και σύμφωνα με πληροφορίες περιμένουμε ανάλογη σευνέχεια από το κόμμα της Ν.Δ. 

Δημοσίευεμα της Handelsblatt:

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, θέλοντας να υποβιβάσει την κρισιμότητα μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, απαντάει με κυνικό τρόπο: «Χρεοκοπία; Και τι έγινε;». Όλα αυτά τη στιγμή που ο κ. Τόλιος μιλούσε διά τηλεοράσεως περί διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους με σκοπό να ανασάνει η Ελλάδα. Και επιπλέον σημείωνε πως «η αποπληρωμή του θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Αφού πρώτα εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Δεν γίνεται διαφορετικά».