ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Τραγωδία» με την ενημέρωση των συγγενών – Στο Μπρίντιζι το Norman Atlantic

Ήδη πραγματοποιείται σύσκεψη για να αποφασιστεί σε ποιο ακριβώς σημείο θα πρέπει να οδηγηθεί από τα ρυμουλκά, ενώ όταν το πλοίο ασφαλιστεί από τις αρχές, θα αρχίσει έρευνα παρουσία εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο έχει κατασχεθεί και οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το «μαύρο κουτί», σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι πρώτοι χειρισμοί μετά το ξέσπασμα της φωτιάς τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Οι χώροι του θα εξεταστούν προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νεκροί στο αμπάρι του πλοίου, αφού κάποιοι από τους διασωθέντες έχουν αναφέρει ότι στο γκαράζ βρίσκονταν μετανάστες και οδηγοί που κοιμούνταν μέσα στα φορτηγά τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αναμένεται να διευρυνθεί και επίσημα, σήμερα, η έρευνα, με αποστολή νέων κλήσεων σε απολογία από μέρους της Εισαγγελίας του Μπάρι.

Στο μεταξύ, στην Ιταλία μεταβαίνουν αεροπορικώς συγγενείς αγνοούμενων επιβατών του πλοίου, ενώ συνεχίζεται το κομφούζιο αναφορικά με τους νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας και τις λίστες των επιβαινόντων.

Πηγή: ΑΜΠΕ