ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον χρυσαυγίτη Αλεξόπουλο πήρε στο ΛΑΟΣ ο Καρατζαφέρης και κάνει άνοιγμα στον… ΣΥΡΙΖΑ!

 

Μιλώντας στον "Αnt1", ο πρόεδρος του κόμματος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΛΑΟΣ θα είναι μεταξύ των κομμάτων που μπουν στη Βουλή.

"Αυτό θα γίνει για να αναγκάσει τα κόμματα να συνεννοηθούν μεταξύ τους, αν και όπως είπε με τη ΝΔ του Σαμαρά είναι δύσκολο να συνεννοηθείς", είπε ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τις μίζες και τις offshore, για τις οποίες ερευνάται από την Δικαιοσύνη και επανέλαβε ότι οι κατηγορίες εναντίον του είναι προϊόν σκευωρίας.

  "Θα βρω τους σκευωρούς και θα τους τιμωρήσω» είπε, προσθέτοντας ότι «αν αποδειχθεί κάτι για τις μίζες, δηλώνω ευθέως ότι θα κρεμαστώ στο Σύνταγμα".

Παράλληλα έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση για την έκταση που πήρε το θέμα λέγοντας ότι "εάν είχα πάει στα 40 χρόνια της ΝΔ ίσως να μην είχαν γραφεί όλα αυτά που γράφηκαν. Με τα δημοσιεύματα αυτά δεν χτύπησαν τον Καρατζαφέρη, χτύπησαν το 2,8% που έδωσε πρόσφατα η Metron Analysis στο ΛΑ.ΟΣ.".

Ερωτηθείς για την δημιουργία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι "ο Παπανδρέου θα πάει καλύτερα από το ΠΑΣΟΚ" στις εκλογές, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΛΑΟΣ με την Νέα Δημοκρατία είπε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανότερο αν αρχηγός της Νέας Δημοκρατία δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε επίσης ότι το κόμμα του θα κατέβει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με ανανεωμένα ψηφοδέλτια κατά 75%, ενώ προέβλεψε ότι θα υπάρξει και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, καθώς δεν θα επιτευχθεί συνεργασία μεταξύ των κομμάτων.

Πάντως, ο κ. Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπει στη Βουλή να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και όπως διευκρίνισε δεν είναι κάτι που θα το κάνει με χαρά.