ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κρυφή ελπίδα του Μαξίμου για την ζημιά που μπορεί να κάνει ο Παπανδρέου στο ΣΥΡΙΖΑ

 

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως το «Κίνημα» θα καταφέρει να μπει στη Βουλή ακόμα και αν δεν επιβεβαιωθούν οι κρυφές δημοσκοπήσεις που δίνουν στην παράταξη του ακόμα και διψήφια ποσοστά!

Κάποια μάλιστα «γαλάζια» στελέχη μετά την επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματος από τον Γ.Παπανδρέου και την υποδοχή που έλαβε από τον παλαιοκομματικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, δεν απέκλειαν να είναι ο πρώην πρωθυπουργός που θα πάρει την τρίτη εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Αυτό που επιχειρούν να διαπιστώσουν στο Μαξίμου, είναι το κατά πόσο το Κίνημα των Σοσιαλιστών Δημοκρατών, μπορεί να φρενάρει την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και υπό προϋποθέσεις να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε εκλογικές περιφέρειες που έχει ποντάρει η Κουμουνδούρου, ακόμα και για την αυτοδυναμία.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν πως ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα Παπανδρέου ωστόσο αυτό που ελπίζουν και περιμένουν είναι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κάνει την ζημιά εκεί που υστερεί η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη καταγράφει μεγάλη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, όπως επίσης και στην Δυτική Ελλάδα  (Αχαϊα, Αιτωλοακαρνανία) αλλά και  ισχυρό προβάδισμα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Εκεί, δηλαδή, που το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου θεωρείται, ότι θα έχει πολύ ισχυρή παρουσία.

Γαλάζιοι βουλευτές που εκλέγονται στην Κρήτη σημείωναν ότι το νέο κόμμα θα δώσει μάχη ακόμη και για τις δύο πρώτες θέσεις ενώ αντίστοιχες εκτιμήσεις για υψηλές εκλογικές επιδόσεις εκφράζονται και για τις άλλες δύο περιφέρειες, που προαναφέρθηκαν.

Και προφανώς, η μετακίνηση ψηφοφόρων δεν θα προέλθει από τη Ν.Δ. αλλά από το ΣΥΡΙΖΑ, ή πάντως αυτό θέλουν να πιστεύουν τα στελέχη της Συγγρού.

Στο Μαξίμου αναμένουν το νέο κύκλο δημοσκοπήσεων προκειμένου να διαπιστώσουν τη νέα δυναμική που δημιουργεί η παρουσία Παπανδρέου στο πολιτικό σκηνικό και αν ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ, μπορεί να τους δώσει ακόμα και την νίκη στις εκλογές.