ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωδικό όνομα “Γοργοπόταμος” είχε το χτύπημα Ξηρού. 2ο κρησφύγετο εντόπισαν στο Λουτράκι

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, στην γιάφκα της Αναβύσσου βρέθηκε και ένα λάπτοπ, από το οποίο οι άντρες της αντιτρομοκρατικής ελπίζουν να αποσπάσουν χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία για τα σχέδια των τρομοκρατών, αλλά και να εντοπίσουν τους συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού.

Στις σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα του έγραφε πάντα μέσα σε παρένθεση τη λέξη "γοργοπόταμος" και εν συνεχεία ανέφερε λεπτομέρειες γύρω από το πως θα διενεργούσε το χτύπημα.

Οι αρχές εστιάζουν αυτή τη στιγμή στην κοπέλα που απεικονίζεται στην πλαστή ταυτότητα και η οποία είναι 20-21 ετών και κατάγεται από το Αίγιο. Έχει περάσει σε σχολή στην Κομοτηνή στην οποία όμως δεν έχει σπουδάσει ποτέ, αν και οι γονείς της είχαν την εντύπωση για το αντίθετο.

Φαίνεται πως είχε σχέση με τον Χριστόδουλο Ξηρό από το καλοκαίρι. Έγινε έρευνα και στο Λουτράκι για τον εντοπισμό της, διέμενε όμως με τον Ξηρό στην Ανάβυσσο ενώ φαίνεται ότι είχε στρατολογηθεί πολύ πρόσφατα στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Ρούχα της κοπέλας στη γιάφκα της Αναβύσσου

Σύμφωνα με τις αρχές, φαίνεται πως είναι το άτομο που είχε κάνει την κατόπτευση του χώρου γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και αυτό που έκανε το σχεδιάγραμμα και έγραψε κάποιες από τις σημειώσεις του «σχεδίου γοργοπόταμος».

Η αστυνομία δεν είχε ασχοληθεί ποτέ μαζί της και φαίνεται ότι ήταν το κατάλληλο πρόσωπο να βρίσκεται γύρω από το περιβάλλον του Ξηρού και να μεταφέρει τις κατάλληλες πληροφορίες στον αρχιτρομοκράτη. Στη γιάφκα βρέθηκαν και ρούχα της κοπέλας.

Το δεύτερο άτομο που αναζητά η αστυνομία είναι ένας 30χρονος άνδρας που νοίκιασε με πλαστά στοιχεία το σπίτι στην Ανάβυσσο που επίσης δεν έχει απασχολήσει τις αρχές. Υπάρχει αισιοδοξία στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. ότι βρίσκονται κοντά στα ίχνη του.

Η μεταφορά Μαζιώτη στις φυλακές Δομοκού επίσπευσε το "σχέδιο"

Οι πληροφορίες της αστυνομίας συνέκλιναν ότι επίκειται χτύπημα σε σωφρονιστικό ίδρυμα γι' αυτό και είχε δοθεί εντολή για διπλές σκοπιές γύρω από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Είχαν παρατηρήσει στην ΕΛ.ΑΣ. ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος αντιδρούσε πολύ έντονα στην δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό και φαίνεται ότι οι τρομοκράτες είχαν κρίνει ότι πρέπει να επισπεύσουν το χτύπημά τους.

Και αυτό γιατί -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας- η μεταφορά του Ν. Μαζιώτη στις φυλακές του Δομοκού υπό άκρα μυστικότητα είχε κάνει τον Ξηρό και τους συνεργάτες του να θεωρούν δεδομένη την ανάγκη αναπροσαρμογής των πλάνων τους καθώς έκριναν ότι επίκειτο αλλαγές στα κελιά των φυλακών Κορυδαλλού με βάση τα οποία είχε γίνει ο αρχικός τους σχεδιασμός. Για να προλάβουν τις όποιες αλλαγές, ήθελαν το χτύπημα να γίνει άμεσα.

Δεύτερο κρησφύγετο στο Λουτράκι

Δεύτερο κρησφύγετο του τρομοκράτη της οργάνωσης «17η Νοέμβρη», Χριστόδουλου Ξηρού, που συνελήφθη το Σάββατο στην Ανάβυσσο Αττικής, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Λουτράκι Κορινθίας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το σπίτι βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την πόλη του Λουτρακίου και στον περίβολό του βρέθηκαν διάφορα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σπίτι είχε ενοικίασε με την πλαστή ταυτότητα η μυστηριώδης νεαρή που αναζητείται για υπόθαλψη του τρομοκράτη, κατά το χρονικό διάστημα (ενός χρόνου) που είχε κηρυχθεί δραπέτης από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις οποίες δεν επέστρεψε μετά την άδεια που είχε λάβει την Πρωτοχρονιά του 2014.

Η νεαρή αυτή αναζητείται πλέον από τις Αρχές στην Αττική, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα οι έρευνες για τον εντοπισμό της εστιάστηκαν στην περιοχή του Φαλήρου.

Η ανακάλυψη του δεύτερου κρησφύγετου του Ξηρού έγινε μετά τη δημοσιοποίηση της πλαστής ταυτότητας με τη φωτογραφία και τα στοιχεία νεαρής, η οποία βρέθηκε στο σπίτι -γιάφκα της Αναβύσσου.