ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιος ο ρόλος της 22χρονης Αγγελικής στο μακελειό που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός

 

Η 22χρονη κοπέλα σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης κατάγεται από το Αίγιο και είναι κόρη γνωστής οικογένειας της πόλης καθώς ο πατέρας της ήταν αντιδήμαρχος στο παρελθόν. Αν και θα έπρεπε να φοιτά σε σχολή της Κομοτηνής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε να δώσει σημεία ζωής επί δύο μήνες. Ωστόσο η οικογένειά της δεν δήλωσε την εξαφάνισή της παρά αφού δόθηκε η φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας στη δημοσιότητα, δηλαδή εδώ και δύο 24ωρα.

Πρόβες τρομοκρατικού χτυπήματος

Το απίστευτο, εκτός από τις παράνομες επισκέψεις της κοπέλας στον Κορυδαλλό, είναι και το ό,τι οι τρομοκράτες έκαναν με όλη τους την άνεση και πρόβες για το χτύπημα.

Ο έλεγχος στο οπτικό υλικό από τις κάμερες του Κορυδαλλού έδειξε ότι ύποπτα άτομα, με οχήματα πλησίαζαν τον χώρο όπου βρίσκεται η πρώτη πτέρυγα των φυλακών και στάθμευαν για λίγη ώρα.  Οι κινήσεις πλέον παραπέμπουν στην ομάδα Ξηρού που ετοίμαζε στο μεγάλο χτύπημα και την απόδραση των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης.

«Καθαρά» τα όπλα στη γιάφκα της Αναβύσσου

Και τα οχτώ καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε ο Ξηρός και λειτουργούσε ως γιάφκα είναι «καθαρά».  Φαίνεται πως τα όπλα αγοράστηκαν τώρα από την τρομοκρατική ομάδα που είχαν συστήσει ο Ξηρός και οι συνεργοί του και το ερώτημα πλέον είναι από που βρέθηκαν τα χρήματα που απαιτούνται γι αυτόν τον βαρύ οπλισμό.

Οι Πυρήνες παραδέχτηκαν το σχέδιο απόδρασης τους

Το σχέδιο απόδρασής τους από τις φυλακές Κορυδαλλού και το «χτύπημα» του Χριστόδουλου Ξηρού επιβεβαιώνουν μέσα από κείμενό τους από τις φυλακές οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπό τον τίλο «Για την προσπάθεια άξιζε…» στο κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο οι «Πυρήνες» εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον «Μανώλη» της 17Ν και ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να χαρίσουν ούτε μια λέξη «που θα ξεκλείδωνε πληροφορίες στον εχθρό».

Όπως τονίζουν, η απόδραση από τη φυλακή είναι ο μόνος σκοπός και προορισμός ενός αιχμάλωτου αναρχικού αντάρτη πόλης και σημειώνουν πως η λέξη απόδραση «είναι το συμπυκνωμένο νόημα της ελευθερίας που ανατινάζει τα τείχη της φυλακής που κλείδωσαν τις ζωές τους».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «κάθε νύχτα στις περιπλανήσεις του μυαλού δραπετεύουμε σε ένα κόσμο δίχως φυλακές, ένοπλους φρουρούς και κλειδωμένες ψυχές», ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η κάθε αποτυχία, η κάθε σύλληψη, το κάθε λάθος» τους πεισμώνει ακόμα πιο πολύ και σημειώνουν ότι αν πέσουν τρεις φορές, τέσσερις φορές θα σηκωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός του Χριστόδουλου Ξηρού ήταν η ανατίναξη της Α΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να απελευθερωθούν τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ένα σχέδιο που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής, θα γινόταν με τη βοήθεια τουλάχιστον οκτώ ατόμων με γνώσεις στο χειρισμό όπλων και ρουκετών.

Μάλιστα, τα πρόσωπα αυτά πιθανότατα είναι ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ένας εκ των οποίων θεωρείται ως ο σύνδεσμος με τις ομάδες ποινικών από τις οποίες έγινε η προμήθεια του οπλισμού.