ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η νύχτα της δολοφονίας – Ποινική δίωξη σε βάρος του 25χρονου δολοφόνου του Κουμανταρέα.

Τις πρώτες ώρες στις ερωτήσεις των αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών, όπου οδηγήθηκε μετά τη σύλληψή του, ο 25χρονος, αρνούνταν ότι είχε σχέση με τη δολοφονία του συγγραφέα, όμως τελικά έσπασε και ομολόγησε πως αυτός μαζί με έναν νεαρό ομοεθνή του επισκέφθηκαν το διαμέρισμα του συγγραφέα, στην Κυψέλη και περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη νύχτα στις 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο Ρουμάνοι ήξεραν πως ο 83χρονος είχε πουλήσει πρόσφατα ένα σπίτι στην Κηφισιά και είχε μετρητά. Όταν ο συγγραφέας το αρνήθηκε και τους ζήτησε να ανέβουν πάνω για να το συζητήσουν, αυτοί δέχθηκαν. 

Ο δράστης φέρεται να ανέφερε στην αστυνομία, ότι τσακώθηκαν και στη συνέχεια τον έσπρωξαν, εκέινος έπεσε στο πάτωμα και χτύπησε. 

Η εκδοχή αυτή ωστόσο αντιφάσκει με το πόρισμα του ιατροδικαστή, που κάνει λόγο για στραγγαλισμό.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν και την ταυτότητα του νεαρού  φίλου του, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί. 

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 25χρονου Ρουμάνου καθώς και του ασύλληπτου συνεργού του, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της απόπειρας ληστείας από κοινού και της αντίστασης κατά της Αρχής.