ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφιαλτικό σενάριο : Τα θύματα του Norman Atlantic μπορεί να δέχτηκαν επίθεση από καρχαρίες!

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA, οι αρμόδιοι δικαστικοί που ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας δήλωσαν πως σύμφωνα με τα στοιχεία που τους παρέδωσαν οι ιατροδικαστές, κάποια από τα θύματα του Norman Atlantic φέρουν τραύματα που θυμίζουν «χτυπήματα» από καρχαρίες.

Συγκεκριμένα στις σωρούς εντοπίστηκε σημάδια από «δαγκωνιές» όπως περιγράφει το σχετικό τηλεγράφημα του ιταλικού πρακτορείου και πλέον έχει κληθεί και ειδικός βιολόγος για να συνδράμει στις προσπάθειες των ιατροδικαστών.

Ο επίσημος αριθμός των θυμάτων κάνει λόγω για τουλάχιστον 11 νεκρούς και για 18 αγνοούμενους που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν παγιδεύτηκαν στα διαμερίσματα του μοιραίου πλοίου που τυλίχθηκε στις φλόγες στις 28 Δεκεμβρίου στην Αδριατική ή αν έπεσαν στην θάλασσα για να σωθούν.  Έρευνες στο εσωτερικό του Norman Atlantic

Επιταχύνθηκαν από χθες οι έρευνες για την ανεύρεση των αιτιών του δυστυχήματος που προκλήθηκε από τη φωτιά που ξέσπασε στο υπόγειο γκαράζ του επιβατηγού/ οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου.

Έπειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες στο πλοίο, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί και αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Μπρίντιζι. Μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης, τέθηκαν σε λειτουργία και ειδικά συστήματα απορρόφησης καπνού, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους ερευνητές που θα επιχειρήσουν να ξετυλίξουν το «κουβάρι» όσων συνέβησαν και να δώσουν απαντήσεις στις οικογένειες των τουλάχιστον εννέα θυμάτων, μεταξύ των οποίων και τρεις Ελληνες.