ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτσι έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο Καρχιμάκης «καρφώνει» τον Βενιζέλο

Στο  ιστορικό ΠΑΣΟΚ και στο νεογέννητο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών παλεύουν οι μεν παλεύουν για να κρατήσουν τους ψηφοφόρους τους και παράλληλα ζωντανό το κόμμα και οι δε για να πλήξουν το κόμμα όπου ανδρώθηκαν και υπηρέτησαν και να αφομοιώσουν τα «κομμάτια» του.

Η κόντρα ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου καθημερινά φουντώνει καθώς πλέον στην αρένα της προεκλογικής εκστρατείας οι δυο πολιτικοί δεν ρίχνουν μόνο τις θέσεις των κομμάτων τους αλλά και τις προσωπικές τους διαφωνίες.

Σήμερα, συνέχεια στην κόντρα για το πώς έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών Μιχάλης Καρχιμάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τον πρώην πρωθυπουργό υπονόμευσε ο Ευ. Βενιζέλος στις Κάννες. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κανάλι SBC, ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε πως «ο κ. Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός» και «ο κ. Σαμαράς είχε λυσάξει να γίνει πρωθυπουργός».

Αφού ανέφερε ότι ο κ. Βενιζέλος υπονόμευσε τον κ. Παπανδρέου, πρόσθεσε:

«Είχε συμφωνηθεί να πάμε στο δημοψήφισμα και ο κ. Βενιζέλος εν πτήσει άλλαξε γνώμη και έστειλε τη γνωστή επιστολή ότι διαφωνεί με αυτή την ιστορία».

Ερωτηθείς αν δηλαδή ο κ. Παπανδρέου ανατράπηκε από τα μέσα απάντησε: «Βεβαίως. Και από μέσα και από έξω».

Το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε στον Σκάι -απαντώντας στις αιτιάσεις ότι έριξε την κυβέρνηση Παπανδρέου- πως «μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου με πήρε τηλέφωνο και μού είπε ότι θα προτείνει εμένα ως πρωθυπουργό».  «Θα πρότεινε ως πρωθυπουργό αυτόν που τον έριξε;» αναρωτήθηκε, ενώ για το κόμμα Παπανδρέου το χαρακτήρισε ένα «καπρίτσιο».