ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα γραφεία στοιχημάτων έβγαλαν πρωθυπουργό. Τι προβλέπουν για παραμονή ή όχι στο ευρώ

Τέσσερις εταιρίες στοιχημάτων (sportingbet.gr, goalbetint.com, stoiximan.gr και vistabet.gr). "αφουγκράζονται" την δυναμική των κομμάτων και προβλέπουν τον νικήτή της Κυριακής. 

Και οι τέσσερις εταιρείες προβλέπουν νίκη ΣΥΡΙΖΑ με τεράστια βεβαιότητα. Η πιθανότητα να νικήσει η ΝΔ έχει απόδοση από 9 έως 10, δηλαδή αν κάποιος έχει ποντάρει 100 ευρώ σε αυτό το ενδεχόμενο και κερδίσει, θα εισπράξει από 900 έως 1000 ευρώ.

Πρωθυπουργός Τσίπρας

Με απόδοση από 1,10 έως 1,22 ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται από τα γραφεία ο βέβαιος επόμενος πρωθυπουργός. Ως επόμενη πιθανότητα δεν εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς (η απόδοσή του είναι με από 9,5 έως 12), αλλά ο «Άλλος» με 5,5 έως 6, πράγμα που αποτυπώνει την προσδοκία πως δεν θα σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και πρωθυπουργός θα είναι κάποιος τρίτος.

 

Αυτοδυναμία

Με απόδοση 1,30 η μη επίτευξη αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα θεωρείται μάλλον αναμενόμενη στον κόσμο του στοιχήματος. Όποιος, ωστόσο, ποντάρει υπέρ της και κερδίσει θα πάρει 3,3 φορές τα χρήματά του.

Τρίτο κόμμα

Οι φόβοι των περισσότερων επιβεβαιώνονται από τις αποδόσεις και τα πονταρίσματα,  καθώς το κόμμα της Χρυσής Αυγής, έχει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι τρίτο σε ψήφους, η απόδοση που του δίνουν είναι 1,80 και 1,85. Το Ποτάμι ακολουθεί σε μικρή απόσταση με 2,00 ή 2,20.

 

Μέσα στο ευρώ;

Αν και η πιθανότητα να αποχωρήσει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ μέσα στο 2015 δεν φαίνεται να συγκινεί πολλούς παίκτες (απόδοση 3,20, δηλαδή θα ήταν μεγάλη έκπληξη), ωστόσο το βρετανικό πρακτορείο William Hill δίνει στην πιθανότητα να συμβεί αυτό μέχρι και την ημέρα των ευρωεκλογών του 2019 απόδοση 1,50, δηλαδή μάλλον πιθανό!