ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας σε υπουργούς: Όχι σπατάλες, προσεκτικοί στις δηλώσεις

Επεσήμανε ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις και τις εξαγγελίες που κάνουν ιδιαίτερα πριν την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, όπου θα δοθεί το στίγμα των προτεραιοτήτων.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέλη του κυβερνητικού σχήματος να είναι προσεκτικοί, ιδιαιτέρως σε θέματα σπατάλης, όπως αεροπορικά ταξίδια, συστήνοντας να ταξιδεύουν μόνο οικονομική θέση, να υπάρχει συρρίκνωση των μετακλητών υπαλλήλων των φρουρών και αστυνομικών που θα έχουν στην διάθεση τους. Οικονομία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ακόμα και στο θέμα των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους ξεκαθαρίστηκε πως το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά ούτε έχει γίνει κάποια κίνηση σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών, καθώς προτεραιότητα είναι να "τρέξει" το κυβερνητικό έργο. Βεβαίως ανώτατες κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως η επιλογή του προσώπου  είναι ένα θέμα που θα πρέπει να λυθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με το οικονομικό επιτελείο (Δραγασάκης, Βαρουφάκης, Σταθάκης), ενόψει της επίσκεψης των κ. Σουλτς, Ντάισελμπλουμ.

Με πυρετό ο Τσίπρας

Με πυρετό ολοκλήρωσε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συνεργάτες του τον πλησίαζαν για να τον συγχαρούν και να τον χαιρετίσουν, με τον πρωθυπουργό να τους λέει: "Μη με πλησιάζετε, θα σας κολλήσω".

Μετά το τέλος του υπουργικού, όλα τα μέλη του πήγαν στην κύρια είσοδο της Βουλής για να βγάλουν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.