ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ήρθαν, είδαν και έφυγαν οι Βίζερ και Κοστέλο- Ασφυκτικές πιέσεις στην Αθήνα

Αναχώρησαν σήμερα το πρωί από τη Αθήνα ο πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (EuroWorking Group) Τόμας Βίζερ και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο.

Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι είχαν έρθει χθες στη Ελλάδα προκειμένου να συνεργαστούν με το υπουργείο Οικονομικών και να βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία των ελληνικών θέσεων εν όψει της έκτακτης συνεδρίασης της Ευρωομάδας (Eurogroup) της προσεχούς Τετάρτης, 11 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αξιωματούχοι είχαν συνάντηση τόσο με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη όσο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πηγές από την Τρόικα των δανειστών, οι πιέσεις που άσκησαν οι δύο άντρες ήταν ασφυκτικές, αφού ξεκαθάρισαν ότι οι ώρες περνάνε και η διορία των 72 ωρών ως το Eurogroup τρέχει χωρίς να έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής κανένα σχέδιο από την ελληνική πλευρά. Μάλιστα δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους γιατί ενώ δεν έχουν δει ούτε καν νούμερα, την ίδια ώρα κυβέρνηση και πρωθυπουργός υπόσχονται όλα σε όλους. 

Σημειώνεται ότι ο Τόμας Βίζερ ήρθε στην Αθήνα για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες.