ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείπνο Βαρουφάκη-Γκουρία την Τρίτη με «μενού» 10 μεταρρυθμίσεις

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη μάλιστα ότι αναμένει από τον κύριο Γκουρία και … την τεχνογνωσία του, ως πρώην υπουργού Οικονομικών του Μεξικού, για τις «βέλτιστες πρακτικές» που ακολούθησε για να περιορίσει δραστικά το χρέος της χώρας του.

Η συνάντηση με τον κύριο Βαρουφάκη όμως αποκτά ιδιαίτερο βάρος, καθώς η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει το 30% των πιο «σκληρών» από τα τελευταία μέτρα του Μνημονίου, με 10 μεταρρυθμίσεις δικής της επιλογής που θα περιληφθούν στο «νέο συμβόλαιο" με τους δανειστές.

Ωστόσο ο κύριος Γκουρία και ο ΟΟΣΑ έχουν βάλει τη «σφραγίδα» τους και στην περιβόητη «εργαλειοθήκη» των μεταρρυθμίσεων που προωθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά, όπως η απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων, των φαρμακείων, της πώλησης φρέσκου γάλακτος κλπ.

Μία μέρα όμως πριν την άφιξη Γκουρία στην Αθήνα, ο ΟΟΣΑ δημοσιοποίησε την Έκθεση για τις προοπτικές της διεθνούς οικονομίας (Going for Growth) στην οποία επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σώσει προτεραιότητα στη διασφάλιση της πλήρους εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκαν, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ύφεση, εστιάζοντας μάλιστα στην αγορά εργασίας!

Ο Οργανισμός μάλιστα υπεραμύνεται των αλλαγών που έγιναν στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών- όπως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές- συστήνοντας την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και αξιολόγηση υπαλλήλων στο Δημόσιο, βάσει ατομικών στόχων.

 

Πηγή: newmoney.gr